Едно и петдесет

Все същите
Аватар
Green Light

Едно и петдесет

Мнение от Green Light »

Когато нещо струва един лев и петдесет стотинки казваме "един и петдесет", без да споменаваме "лева" - то е ясно.
Когато вече (в доста случаи същото нещо :lol: ) струва едно евро и петдесет цента, как казвате? "едно и петдесет" ли.

Аз се хващам че пак си продължавам с един и петдесет. Даже и левче казвам на едното евро.
Тояга

Re: Едно и петдесет

Мнение от Тояга »

Едно и петдесет евро (долар).
????
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Тояга написа: 26.04.26, 14:22 Едно и петдесет евро (долар).
????
Един лев, един долар, но еднО евро.
Алиса

Мнение от Алиса »

Green Light написа: 26.04.26, 12:20 Когато нещо струва един лев и петдесет стотинки казваме "един и петдесет", без да споменаваме "лева" - то е ясно.
Когато вече (в доста случаи същото нещо :lol: ) струва едно евро и петдесет цента, как казвате? "едно и петдесет" ли.

Аз се хващам че пак си продължавам с един и петдесет. Даже и левче казвам на едното евро.
Чакай, че се замислих, хем всеки ден пазарувам дреболии в брой и като си забравя очилата, моля продавачките да ми прочетат цената. Ами да, обикновено казваме един и петдесет, два и шейсет и т.н., без да добавяме "евро". Пък в кварталния магазин, понеже вечно са в недоимък на дребни монети, а аз в излишък и редовно ги разчиствам от портмонето, си я караме на "стотинки". То, центовете, без друго на български са си стотинки.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

"Един и пеесе" и "стотинки"... Другото ми звучи тъпо. Изобщо, не помня кога за последно ми се е налагало, при нас май само баничките останаха без възможност за плащане с карта. Дразни ме да чувам ххх еврА, правилното и далеч по-благозвучно е "евро".
Тояга

Мнение от Тояга »

Добре, че не ви обърнаха на лири. Че тогава щеше да е въпросителна една и петдесет лири. Абе ....карайте, да върви, да имате пари, да не е обратното.
Tanya

Мнение от Tanya »

Тояга написа: 26.04.26, 22:52 Добре, че не ви обърнаха на лири. Че тогава щеше да е въпросителна една и петдесет лири.
хора на света сме - посвикнахме да пътуваме зад граница и се свиква бързо с валутата...
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Tanya написа: 27.04.26, 00:08
Тояга написа: 26.04.26, 22:52 Добре, че не ви обърнаха на лири. Че тогава щеше да е въпросителна една и петдесет лири.
хора на света сме - посвикнахме да пътуваме зад граница и се свиква бързо с валутата...
Радвам се за вас, много! :grin: :grin:

Ние не сме така.. За съжаление.
От гимназията насам съм пътувал в чужбина само 1 път - със самолет на лятна почивка в Турция, и беше преди 3-4 години.
( Едва ли ще се повтори обаче.. :( )

Вярно, жената е пътувала до Турция още няколко пъти с приятелка, с автомобил и без самолети.
( малко на "зъболекарски туризъм" 1-2 пъти, и обикновен другите )
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Тояга написа: 26.04.26, 22:52 Добре, че не ви обърнаха на лири. ...
:grin:

Това е многозначително в седмицата след като чествахме 150 години от Априлското въстание.

:grin: :grin: :grin:
Tanya

Мнение от Tanya »

Ние не сме така.. За съжаление
На 55+ всичко се променя. :bigsmile:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Tanya написа: 27.04.26, 18:18
Ние не сме така.. За съжаление