Когато вече (в доста случаи същото нещо
Аз се хващам че пак си продължавам с един и петдесет. Даже и левче казвам на едното евро.
Един лев, един долар, но еднО евро.
Чакай, че се замислих, хем всеки ден пазарувам дреболии в брой и като си забравя очилата, моля продавачките да ми прочетат цената. Ами да, обикновено казваме един и петдесет, два и шейсет и т.н., без да добавяме "евро". Пък в кварталния магазин, понеже вечно са в недоимък на дребни монети, а аз в излишък и редовно ги разчиствам от портмонето, си я караме на "стотинки". То, центовете, без друго на български са си стотинки.Green Light написа: 26.04.26, 12:20 Когато нещо струва един лев и петдесет стотинки казваме "един и петдесет", без да споменаваме "лева" - то е ясно.
Когато вече (в доста случаи същото нещо) струва едно евро и петдесет цента, как казвате? "едно и петдесет" ли.
Аз се хващам че пак си продължавам с един и петдесет. Даже и левче казвам на едното евро.
хора на света сме - посвикнахме да пътуваме зад граница и се свиква бързо с валутата...Тояга написа: 26.04.26, 22:52 Добре, че не ви обърнаха на лири. Че тогава щеше да е въпросителна една и петдесет лири.
Радвам се за вас, много!
На 55+ всичко се променя.Ние не сме така.. За съжаление
Възможно е.
Всичко по-по- най-, здраве и късмет!Аз наскоро навърших 48, млад-зелен още...![]()
![]()
![]()