Когнитивен дисонанс ( изборна)

Все същите
esti

Когнитивен дисонанс ( изборна)

Мнение от esti »

Това е нашата народна диагноза.
През 1989 г. скачане по площадите против комунизма и на първите демократични избори пак си избираме комунистите.
Сега скачане по площадите против олигарсите и корупцията и днес - да ни е честит най-големият.
Няма лечение, това е.
Тояга

Re: Когнитивен дисонанс ( изборна)

Мнение от Тояга »

На мен съвестта ми е чиста. Не съм скачал ('89та). Аз тогава си работех редовна смяна, правех си пачка и не ходих по мегданите да скачам. Напуснах страната и останалото е история.
Алиса

Мнение от Алиса »

esti написа: 19.04.26, 20:03 Това е нашата народна диагноза.
През 1989 г. скачане по площадите против комунизма и на първите демократични избори пак си избираме комунистите.
Сега скачане по площадите против олигарсите и корупцията и днес - да ни е честит най-големият.
Няма лечение, това е.
За 35 години се предполага да сме пораснали и да сме си овладели когнитивните дисонанси. Да туряш диагнози на народа не е белег за психическа зрялост.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Няма лечение, това е.
Според сестра ми няма дисонанс. Румен Радев беше откровен с тази снимка с Путин и хората чудесно го разбраха и го поискаха. Това е положението- кон-сонанс. Хармония.
Само че самоубийствена.

П.П. "Лечението" или поне противовеса на това досега беше келепира. Естествената склонност на мутрите, които ни управляваха, да търсят благоденствието на Запада.
Сега обаче какво търсене на благоденствие, този започна като инсталиран агент...
Алиса

Мнение от Алиса »

Green Light написа: 20.04.26, 07:50 Според сестра ми няма дисонанс. Румен Радев беше откровен с тази снимка с Путин и хората чудесно го разбраха и го поискаха. Това е положението- кон-сонанс. Хармония.
Само че самоубийствена.

П.П. "Лечението" или поне противовеса на това досега беше келепира. Естествената склонност на мутрите, които ни управляваха, да търсят благоденствието на Запада.
Сега обаче какво търсене на благоденствие, този започна като инсталиран агент...
Аве, що се правите на силно изненадани в тъмното госпожици от изборната победа на Радев сега? Ти самият преди 2 дни претегляше позитивите и негативите от евентуалното му парламентарно управление и декларира, че дори само да проведе тъй дълго спряганата съдебна реформа, пак щяло да е от полза за държавата.
Сега рязко влезе в режим "инсталиран руски агент". Ми той е от 9 години инсталиран, не е като да не си го знаем. Нали уж божем алтернативата беше - боковци, шишита и вечни парламентарни кризи срещу стабилен парламент, правителство, съдебна реформа, дори с цената на проруско влияние?

Цената на горивата скочи, удари българина по джоба и масовката се хвана за радевите обещания, че ще прави-струва, но ще върне по-евтините руски петрол и газ на пазара. Антикорупционнните лаладжийства, обещания и закани - за каймак.

Причинно-следствените връзки в българската политическа атмосфера са от години проследими и закономерни, този изборен резултат се случи най-логично и предсказуемо.
Какво има да се тръшкаме, скубем коси, посипваме с пепел и да се нарочва народът като вечния, неизбежен обвиняем!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Алиса написа: 20.04.26, 08:24
Green Light написа: 20.04.26, 07:50 Според сестра ми няма дисонанс. Румен Радев беше откровен с тази снимка с Путин и хората чудесно го разбраха и го поискаха. Това е положението- кон-сонанс. Хармония.
Само че самоубийствена.

Аве, що се правите на силно изненадани в тъмното госпожици от изборната победа на Радев сега? Ти самият преди 2 дни претегляше позитивите и негативите от евентуалното му парламентарно управление и декларира, че дори само да проведе тъй дълго спряганата съдебна реформа, пак щяло да е от полза за държавата.
Сега рязко влезе в режим "инсталиран руски агент". Ми той е от 9 години инсталиран, не е като да не си го знаем. Нали уж божем алтернативата беше - боковци, шишита и вечни парламентарни кризи срещу стабилен парламент, правителство, съдебна реформа, дори с цената на проруско влияние?

Цената на горивата скочи, удари българина по джоба и масовката се хвана за радевите обещания, че ще прави-струва, но ще върне по-евтините руски петрол и газ на пазара. Антикорупционнните лаладжийства, обещания и закани - за каймак.

Причинно-следствените връзки в българската политическа атмосфера са от години проследими и закономерни, този изборен резултат се случи най-логично и предсказуемо.
Какво има да се тръшкаме, скубем коси, посипваме с пепел и да се нарочва народът като вечния, неизбежен обвиняем!
Алиса, много се фокусираш върху разгадаването на това аз какво мисля и какви "резки влизания" в разни режими правя. Хабиш си силите. Нито аз, нито мислите ми са толкова плоски и прозрачни за да може да се разгадаят от две изречения.
Продължавам да мисля това което съм писал за съдебната реформа. Нещо повече- днес това чувство и тези мисли са особено силни. "Оптимизмът е за кофти времената" не е мое, но го споделям. Съдебната реформа идва като бърз влак.
Има и още. В този мой цитат, който оставям, сякаш казвам, че повечето българи са против ЕС (защото се кефят на снимката с Путин), но това не е така. Повечето, не ами огромното мнозинство от българите са проевропейци и про-ЕС. Това е втората голяма оптимистична мисъл за деня, защото РР ще е принуден да се съобрази с това.
После - ДПС на Пеевски е полумъртво с този резултат и съм сигурен че плъховете вече се оглеждат за дупките през които да се измъкнат от кораба, още повече като знаят че прожекторите, които да ги осветят са вече запалени. Стига метафори- Пеевски заминава за Дубай, това е.
Радев започна като инсталиран агент, това за мен е факт, но надрасна тази служба. Отдавна е по-високо от просто агент. Не може да му заповядва нито Решетников, а мисля че нито Путин може. Те просто могат да го стимулират като го хранят- с разузнаване, с тролски фабрики, дават му ресурси(и той трябва да опита да ги захрани на свой ред). Но нещо им намаляха силите. На Русия защото нямат пари, а на Радев защото няма сила да пусне петрола и газа към Европа. И двете страни мисля си, няма да имат много желание да пилеят ресурси в безперспективна връзка.
Така че може да видим хайде не "рязко", но все пак "влизане в режим" от бивш руски агент в бивш натовски генерал...

Времето ще покаже

П.П. Изненада при мен има. Не бих я определик като "силно изненадана в тъмното госпожица", но че съм учуден не крия. Аз не предполагах такъв резултат, мислех за 90-100 депутата.
Не вярвам на тези, които казват че са го очаквали.
Tanya

Re: Резултатите...

Мнение от Tanya »

Green Light написа: 20.04.26, 09:07 Не вярвам на тези, които казват че са го очаквали.
Аз го очаквах. За гласувалите в Бг.

пп. Интересно ми е, каква е била избирателната активност зад граница
и какви са резултатите от техния избор.
Последно промяна от Tanya на 20.04.26, 10:20, променено общо 1 път.
Алиса

Мнение от Алиса »

Green Light написа: 20.04.26, 09:07 Алиса, много се фокусираш върху разгадаването на това аз какво мисля и какви "резки влизания" в разни режими правя. Хабиш си силите. Нито аз, нито мислите ми са толкова плоски и прозрачни за да може да се разгадаят от две изречения.

П.П. Изненада при мен има. Не бих я определик като "силно изненадана в тъмното госпожица", но че съм учуден не крия. Аз не предполагах такъв резултат, мислех за 90-100 депутата.
Не вярвам на тези, които казват че са го очаквали.
Ами така си ни привикнал, драги - и в онзи форум, и в този всяка твоя тема и постинг са с фокусен център - на Грийна емоционалните литературни размисли и страсти, та чак до "въх, копчалъкът ми бил отворен".

При по-обран, премислен и не толкова преемоциониран изказ, не би ми се наложило да те разбирам погрешно или да изпадам в гадания "какво иска да каже авторът".

Аз открай време бягам като дявол от тамян от политически спорове, декларации и пристрастия, от което не следва, че не хвърлям по едно-две очи на актуалните обстановки. За мен не беше изненада нито завишената изборна активност, нито високият процент изборна печалба на прясно-прясната радева "партия".
Едно му признавам на пича - много обмислено и планирано избра точния момент да абдикира предсрочно от представителния си президенски пост - колко да е представителен, като назначи емнайсет служебни кабинета - за да скочи с четири лапи в активната парламентарна политика. Нито година по-рано щеше да получи такова избирателно влияние, нито с година по-късно отлагане щеше тъй да яхне гребена на вълната, както сега. В момента е двойно подкован и с подкрепата на президенската институция - все негови хора, начело с вицето. 9 години подработва общественото мнение срещу основните си, доскоро почти непоклатими политически опоненти, изчака точния момент на назряла, та чак презряла европейска икономическа и политическа криза и се изстреля кат летец-изстребител на върха на бг политическия небосклон.

Не ми е любимец, нямам му доверие, но си изигра картите по най-добрия начин.
Затова сега, и да охкаме, пъшкаме, плашим и се тръшкаме, ще се наложи да понесем това, на което му е дошло времето.
Иначе, за едно спор няма: ний сме най-умни, многопластови и далновидни, обаче... обречени да живеем сред мнозинство от възтъпички съседи.
:grin:
единак

Мнение от единак »

Не знам за вас, но за мен тази преднина не е изненада. Нямах голяма вяра в резултата от усилията на вътрешния министър за елиминиране на купените гласове и там, оказва се, съм сгрешил. Добре се получи. Митът за твърдите електорални групи, които се изтъкваха като показател за икономически успешни политики рухна. Понеже партиите и парите си приличат в едно - действат, докато им се вярва.
Близък приятел от тесния герберски кръг, човек със сериозен бизнес и влияние, наскоро ми каза "който й да е, това вече не се търпи".
Дано спасителят не се увлече по възрожденските реваншистки мераци, защото последното от което има нужда страната сега е да се лишава от малкото стойностен капацитет. Понеже се носят подобни слухове.
Tanya

Мнение от Tanya »

единак написа: 20.04.26, 11:36 малкото стойностен капацитет
Като се огледам, виждам ги стойностните хора в обръжението ми..
Вероятно и около теб има такива... И около другите.
Та, няма как тогава - сума сумарум да е малко.
Е. не са в политиката.... ама знае ли човек.

Преди време с ГЕРБ... дойде залезът на СДС.
С Новото начало ... на ДПС
Сега с ПБ... на БСП.

Добре е за ПБ,
че БСП не са и в парламента...
Baldrian

Мнение от Baldrian »

Няма лечение, това е.
Тъп народ и това си е.
Ама колкото и тъп да е, когато му веят чужди знамена, обясняват му че фолклора му не става за нищо, водят го на театър, ама той не им ще постановките, и от полове много не отбира, вземе че тегли един къч.
Тъп та тъп! И нечувствителен!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Алиса написа: 20.04.26, 10:15
Ами така си ни привикнал, драги - и в онзи форум, и в този всяка твоя тема и постинг са с фокусен център - на Грийна емоционалните литературни размисли и страсти, та чак до "въх, копчалъкът ми бил отворен".
...
:lol: :lol: :lol:

Признавам, признавам, предавам се!
Няма повече да я правя тази забележка.

Разсмя ме.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

единак написа: 20.04.26, 11:36 Не знам за вас, но за мен тази преднина не е изненада. Нямах голяма вяра в резултата от усилията на вътрешния министър за елиминиране на купените гласове и там, оказва се, съм сгрешил. Добре се получи. Митът за твърдите електорални групи, които се изтъкваха като показател за икономически успешни политики рухна. Понеже партиите и парите си приличат в едно - действат, докато им се вярва.
Близък приятел от тесния герберски кръг, човек със сериозен бизнес и влияние, наскоро ми каза "който й да е, това вече не се търпи".
Дано спасителят не се увлече по възрожденските реваншистки мераци, защото последното от което има нужда страната сега е да се лишава от малкото стойностен капацитет. Понеже се носят подобни слухове.
Реваншизъм не може да няма. Или не че не може, но на мен не ми се вярва. Радев взима почти абсолютна власт, а реваншизмът е сладо нещо. С тази зависима съдебна система това "почти" скоро може да стане излишно. Каквото си поиска, това ще прави. Поне докато не започне натиск от площадите и от медиите(докато има незавзети от него)...
Знаем че това развращава.

Не знам. Досега сякаш не сме имали толкова тотално овластен човек..? Никой не е бил така. За Костов говорят, но той имаше контра в лицето на гл. прокурор - Филчев ли беше тогава или още Татарчев не помня. Радев съвсем скоро няма да има такъв проблем
Алиса

Мнение от Алиса »

Baldrian написа: 20.04.26, 12:55 Тъп народ и това си е.
Ама колкото и тъп да е, когато му веят чужди знамена, обясняват му че фолклора му не става за нищо, водят го на театър, ама той не им ще постановките, и от полове много не отбира, вземе че тегли един къч.
Нищо де, нали гласът народен накрая възтържествува и сега ще си гледаме преспокойно "На дъното" от Максим Горки.
:clap:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Много сте скучни, бре, хора!
Пасивна работа, бъдете по-активни.

Няма и 50 писания/мнения тука, умрЕЛа работа... :( :(

В Хардваре.БГ пък наличен обратният проблем.
В политическата тема сега около (и особено след!) изборите станаха сега 100-ици мнения на ден, всеки ден - там пък не мога да им смогна да ги следя... :crying:
Последно промяна от nakibest на 20.04.26, 16:55, променено общо 1 път.
единак

Мнение от единак »

На такова ниво не мисля, че опира до развращаване. Вярно си е генерално, но да не забравяме, че Радев идва след девет години във властта и има зад гърба си години управленски опит на високо ниво преди това. Трудно ще се разврати до обсъжданата степен. По-скоро ще се търсят всякакви начини да се елиминира съпротивата на предходните към промяна на статуквото и от тук произлиза опасността да го изпързалят. Не сме забравили как самият бизнес удряше спирачките на правителството на ПП, или контролните органи по инфраструктурните проекти в София създаваха спънки на всяка крачка. Големи крясъци ще има. Ще са некадърни, неспособни, крадливи и какво ли още не, само и само да не върви нищо и хората за пореден път да бъдат излъгани, че без бб и д не може. Радев демонстрира принципност и осъзнато достойнство, което разпознавам в други висши военни и е възможно да бъде объркано с наивност, а това в очите на мнозина го превръща в мишена. При всички случаи ще му е нужна гъвкавост и адаптивност, за да успее да се предпази от това изпързаляне, за което споменах по-горе.
Tanya

Мнение от Tanya »

nakibest написа: 20.04.26, 16:45 Много сте скучни, бре, хора!
Експертите сме така. :grin:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Tanya написа: 20.04.26, 18:17
nakibest написа: 20.04.26, 16:45 Много сте скучни, бре, хора!
Експертите сме така. :grin:
Все педерасТи и лесбийки ли!? :grin: :grin: :cool: :rotfl24:
Последно промяна от nakibest на 20.04.26, 18:41, променено общо 1 път.
Тояга

Мнение от Тояга »

nakibest написа: 20.04.26, 16:45 Много сте скучни, бре, хора! Пасивна работа, бъдете по-активни.
Активност ;
В събота Трамп е поискал кодовете за кнобката на Ядреното куфарче. Генералите са отказали. Кажи ми сега, това не си ли е луд за връзване човек ?
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Тояга написа: 20.04.26, 18:36
nakibest написа: 20.04.26, 16:45 Много сте скучни, бре, хора! Пасивна работа, бъдете по-активни.
Активност ;
В събота Трамп е поискал кодовете за кнобката на Ядреното куфарче. Генералите са отказали. Кажи ми сега, това не си ли е луд за връзване човек ?
Objection, my dear Sir! :grin:

Тука дискутираме изборите за парламент/правителство в България, дето минаха наскоро (вчера).

Тръмп няма общо.
Пусни си отделна тема, плс - или виж дали някоя налична няма да е по-пододяща от тази за това писание. :-)
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Ако някой има много свобдно време и му се чете ( а защо не и пише!?), нека види в ХардвареБГ форумите, в секция Други -> Общи приказки темата -->
Коментари за политика, партии и управление на страната - Part 3 (a.k.a. - Part 6 -- a.k.a. Part 9

Има написано бая, и продължават усилено да пишат. :grin:
Tanya

Мнение от Tanya »

nakibest написа: 20.04.26, 18:35 ..... :grin: :grin: :cool: :rotfl24:
Изключитeлно политкоректен коментар. :grin:

Извън шегата ....силно се надявам речникът на политиците да стане култивиран.
Последно промяна от Tanya на 20.04.26, 19:24, променено общо 1 път.
Tanya

Мнение от Tanya »

nakibest написа: 20.04.26, 18:46 Има написано бая, и продължават усилено да пишат. :grin:
„ПБ“ е първа позиция по вот и от гласуването в чужбина...
Има припокриване на предпочитаниета българите в страната и в чужбина. :grin:
Тояга

Мнение от Тояга »

nakibest написа: 20.04.26, 18:43Objection, my dear Sir! :grin:
Тука дискутираме изборите за парламент/правителство в България, дето минаха наскоро (вчера).
Няма да се караме сега, но не е много за обджекшън.
Ако погледнеш заглавието на темата и първият пост, достатъчно съм си по темата. Когнитивност или не ?

Това е нашата народна диагноза.
Няма лечение, това е.

И, като стане мяу, абсолютно никакво значение няма да има българският народ когнитивен ли е бил, скачал ли е, кого е избирал, как си го е тълкувал в нета и как си е чепкал носа.
:hammer:
Adi

Мнение от Adi »

Едно му признавам на пича - много обмислено и планирано избра точния момент да абдикира предсрочно от представителния си президенски пост...

[/i]

Ти тука си като някой Буров :lol:

И той така има сили и смелост да покаже добрите, дори блестящите ходове, както той сам казва, на хора, които не харесва и дори ненавижда като Сталин, Чърчил, Стамболийски, Ляпчев и дори Хитлер :grin:

От няколко години насам, всички политически наблюдатели и анализатори, които обикновено са към всякакви Агенции за маркетингови и социални проучвания и се бият в гърдите, колко точно били предсказвали резултатите от изборите, ама тоя път Радев им го хакна на всички. Най-восоките им прогнози за Радев бяха 33%-34%, пък за ГЕРБ по едно време стигнаха до 29%. И накрая такова въпиющо разминаване в резултатите.

Ако Буров беше жив, щеше да мрази Радев до дъното на душата си, ама и той като тебе (донякъде и като мене) щеше да се възхищава на триковете му и особено на това, как е изиграл всички, дето грачеха против него :lol:
Тояга

Мнение от Тояга »

Зъл гений, но Гений.
Адолфа днес има рожден ден. Да го споменем.

Не ме бийте.
Adi

Мнение от Adi »

Няма лечение, това е.
Той тоз когнитивен дисонас е особено показателен не само за скачащите по протести, пък после гласуващи за "комунистите", ами и особено за тия, дето се смятат от другите. Такова късогледство до последния момент да не виждат докъде са я докарали и да си вярват, че ще имат някакъв шанс си е диагноза.

Отделно, аз не знам, къде са тия у България, които нямат кръвни връзки с комунизма и комунистите. Бойкото ли нямаше комуняшка кръв или неговия червен билет и потеклото му не се смятат за комуняшки. При ППДБ ли, дето всички знаят чии синове са Терзиев и Киро? Пък за Прасето да не говорим.

Останалите са същите, ама вече са без значение.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Adi написа: 20.04.26, 20:43
Едно му признавам на пича - много обмислено и планирано избра точния момент да абдикира предсрочно от представителния си президенски пост...

И той така има сили и смелост да покаже добрите, дори блестящите ходове, както той сам казва, на хора, които не харесва и дори ненавижда като Сталин, Чърчил, Стамболийски, Ляпчев и дори Хитлер :grin:

От няколко години насам, всички политически наблюдатели и анализатори, които обикновено са към всякакви Агенции за маркетингови и социални проучвания и се бият в гърдите, колко точно били предсказвали резултатите от изборите, ама тоя път Радев им го хакна на всички. Най-восоките им прогнози за Радев бяха 33%-34%, пък за ГЕРБ по едно време стигнаха до 29%. И накрая такова въпиющо разминаване в резултатите.

Ако Буров беше жив, щеше да мрази Радев до дъното на душата си, ама и той като тебе (донякъде и като мене) щеше да се възхищава на триковете му и особено на това, как е изиграл всички, дето грачеха против него :lol:
Още преди да стане мин. председател, в един друг клуб казвах, че България няма по-велик президент от него... Само един в парламента може да вдига миг-29 и да прави коремни, и това е другарят Румен Радев!

Изображение
Алиса

Мнение от Алиса »

Аве, не го докарвам баш като памукчиевия Буров.
Нищичко не съм гмецнала за тракийската гореща кръв и хуй като кросно.
:lol:
Baldrian

Мнение от Baldrian »

Алиса написа: 20.04.26, 15:11
Baldrian написа: 20.04.26, 12:55 Тъп народ и това си е.
Нищо де, нали гласът народен накрая възтържествува и сега ще си гледаме преспокойно "На дъното" от Максим Горки.
:clap:
Що такива неща си пожелавате?
Недейте. Не е здравословно.
Baldrian

Мнение от Baldrian »

Adi написа: 20.04.26, 20:54
Няма лечение, това е.
Той тоз когнитивен дисонас е особено показателен не само за скачащите по протести, пък после гласуващи за "комунистите", ами и особено за тия, дето се смятат от другите. Такова късогледство до последния момент да не виждат докъде са я докарали и да си вярват, че ще имат някакъв шанс си е диагноза.

Отделно, аз не знам, къде са тия у България, които нямат кръвни връзки с комунизма и комунистите. Бойкото ли нямаше комуняшка кръв или неговия червен билет и потеклото му не се смятат за комуняшки. При ППДБ ли, дето всички знаят чии синове са Терзиев и Киро? Пък за Прасето да не говорим.

Останалите са същите, ама вече са без значение.

10ка!
Дори не са същите, защото на голяма част основният им опит е като депутати или евентуално преди това някоя добра позицийка по горните причини. Но безспорно са много кресливи от всички страни на барикадата.
Случаят с Радев не е такъв.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Да, това заедно с десетката на Ести (протести "против" с резултат от тях "за") са попаденията на темата.

В тази връзка за отбелязване са и автоголовете. Сегашният е на Бойко Борисов. До днес го венцеславехме като играч с безпогрешен нюх, но сега вдигна топката на Радев почти сам, еднолично. Ако самият той не беше решил да бъде подадена тази оставка, правителството щеше още да си го има (заедно с налудничавия им бюджет). Протестите излъгаха един единствен човек - него, че може да хване някаква тенденция и да се отвърже(от ДП) вероятно. Друго нямаше как да постигнат - коалицията си беше стабилна. Да биха удържали още две години, не се знае Радевите вълнения какви щяха да бъдат...
Напомня ми за другия необясним или глупав(на видимата повърхност) ход- онзи на Доган при свалянето на Орешарски. Там беше същото положение и със същия резултат - в онзи случай - за ДПС(Дойде ГЕРБ + Реформаторския блок + АБВ).
Tanya

Мнение от Tanya »

Green Light написа: 21.04.26, 09:40 В тази връзка за отбелязване са и автоголовете.
Аз ги приемам като варианти на тема абдикация... :dunno:
В колекцията... досега не бяхме имали президентска такава.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Изображение :grin: :grin: :rotfl24:
Тояга

Мнение от Тояга »

Наки.....да не повтаряме старата парола.
Ще го 'домъкнете до Толбухих'. Скоро.
Baldrian

Мнение от Baldrian »

Няма лечение, това е.
Чета сега призивите и коментарите на активисти на ПП-ДБ.
Вече има ново обръщение за гласувалите-популация!
Друга честитка-Честито рая!
И най-смешното е, че опитват да влагат патриотични тенденции след това. Нова мода! Преди това си беше демоде.
Къде е дисонанса?
Слабоумни ли са?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Baldrian написа: 22.04.26, 12:01
Няма лечение, това е.
И най-смешното е, че опитват да влагат патриотични тенденции след това. Нова мода! Преди това си беше демоде.
Къде е дисонанса?
Слабоумни ли са?

Ако има някаква надежда то е в това, че всички до последната откачалка се оглеждат в ППДБ. Само там и непрекъснато.

Като тийнеджъри в баща си.
Baldrian

Мнение от Baldrian »

Green Light написа: 22.04.26, 13:21
Baldrian написа: 22.04.26, 12:01
Няма лечение, това е.
Къде е дисонанса?
Слабоумни ли са?

Ако има някаква надежда то е в това, че всички до последната откачалка се оглеждат в ППДБ. Само там и непрекъснато.

Като тийнеджъри в баща си.
Няма! Докато ги наричат откачалки, популация и рая, те се увеличават многокаратно...
Една откачалка от популацията, която дори се излъга да им се довери при първото им явяване виждаш в мое лице.
А тогава имаше повече разумни там. Един Христо Иванов напр.
Надежда тука всяка остави. "Умните" чиито представители са-сте ще намаляват...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

:-D
Намаляват умните от Платоново време...

Не ти е много по силите да разшифроваш дали и как наричам хората, а?
Винаги съм казва, че невнимателните* читатели трябва да се наказавт.

Иначе надежда безспорно има. Тук няма начин да стане твоето. Протестите, например, бяха нещо уникално. Спонтанни, повсеместни и с най-неочаквания и уж сложен за разбиране повод, като държавен бюджет. Това онези - "до последната откачалка" няма начин да го направят без да гледат.
И те гледат, къде ще ходят. ППДБ това, ППДБ онова... :grin:

*евфемизъм
Алиса

Мнение от Алиса »

Baldrian написа: 22.04.26, 13:38
Къде е дисонанса?
Слабоумни ли са?

Няма! Докато ги наричат откачалки, популация и рая, те се увеличават многокаратно...
Една откачалка от популацията, която дори се излъга да им се довери при първото им явяване виждаш в мое лице.
А тогава имаше повече разумни там. Един Христо Иванов напр.
Надежда тука всяка остави. "Умните" чиито представители са-сте ще намаляват...
Абе, ти уж не си паднала от Луната, пък в какви глупости се вторачваш сега!
"Пък един в детската градина ме нарече "пикла"! - така звучиш. :lol:

Естествено, че ще прочетеш всякакви изцепки от всевъзможни партийци и партии - така става, когато някоя друга партия спечели повече гласове от твоята. Като приключиш с ППДБ-то, прочети коментарите на ГЕРБ, БСП, ДПС и Възраждане, после кажи какви ги сипят по адрес на почитаемия избирател. Щото най-значителното преливане на гласове към новата партия идва от техните електорати.

1,2 млн гласували за ПБ, щото всички до един наобидени, че някакъв ойлюв ги нарекъл рая???
Да ви имам проблемите, значи.
Публикувай отговор