единак написа:Можело, значи, да произлезе дискусия тук :)
Сега.
"Легенди за страстта" ги бях забравил, вярно там е много добре. Ама... Дотам.
В останалите споменати не се отличава с нищо. Абсолютно един и същи човек в различни настроения и дейности. Това му е играта. И ако не беше великанския талант на Тарантино да прави филми, Брад Пит нямаше да го забележиш и в неговите. Просто в единия Брад Бит сваля няк'ва, в другия Брад Пит се бие с някъв, в третия Брад Пит разхожда няк'во куче.
Сравни го с Кристоф Валц или Ди Каприо в различни роли. Впрочем, Ди Каприо, след абсолютно добрата роля в "Какво тъгува Гилбърт Грейп", като мина през оня уестърн с Шарън Стоун, рязко добих едно особено отношение спрямо него - дето ако го срещна случайно на улицата, ще му шибна един шамар на разминаване, ей тъй, без да знам защо. После обаче, този актьор много последователно и устойчиво ми промени мнението до степен да го смятам за твърде подценен. Обаче пък него по никакъв начин не мога да го сложа в графата "красив" :)
Аа, верно че имаше някакъв тъпизъм с провален уестърн при това с цяла плеяда звезди. Хайде не цяла, Плеядите са седем- но повече от половин хехе. Тук бяха четири: Шарън Стоун, Леонардо, Джийн Хекман и Ръсел Кроу, не помня да има други, но и тези стигат.
И някак успяха да направят най-тъпия уестърн на всички времена.

За всяко нещо си има таланти.
Ами май с теб намерихме още една разлика- освен Брат Пит, мислим различно и за Тарантино. Аз съм сред тези, които го смятат за повърхностен. Глутница кучета, Криминале и Джаки Браун - да, всичко останало - не.

По вкус и цвет брата нет. Даже и сина нет, защото големия ми син е на твоето мнение, за него над Тарантино е единствено Кристофър Нолан и това е положението.

Ами като нямате вкус, аз какво да направя?
...
За да сравня Брат Пит с Кристоф Валц или с Ди Каприо, трябва да ги сложа в еднакъв жанр. А те не просто като роли се различават, но и като жанрове филми. С Валц са заедно в Гадни копилета, а с Ди Каприо в Имало едно време в Холивуд, но това са дребни изключения, ако изобщо са. Ролите им ги доближават във фабулата и трябва да си партнират, но са толкова различни че сякаш участват в два различни филма.
Все пак, за да не бягам от отговора, като степенуване на талант смятам че и Кристоф Валц и Леонардо Ди Каприо са по-талантливи от Брат Пит. Той е по-назад, но не много.
Справя се и хваща зрителя, поне мен ме хваща. Не сме споменали Странният случай на Беджамин Бътън- аз поне - нарочно. Не помня за какво Брат Пит има Оскар, но или е за Беджамин Бътън или За Имало едно време, и двата филма се смятат за явление. За мен - преувеличено. Харесаха ми, гледах ги, но няма да повторя (но не могат да се сравняват с това което мисля за споменатия някъде Хамнет. Или Билбордите извън града. Или Жокера, Интерстелар, Гепи...) Беджамин Бътън е любовен филм почти до стереотип. Интересно хрумване на гения на Фицджералд(в някакъв разказ), вкарано в холивудския калъп.
И все пак! Все пак, ако си го гледал, не признаваш ли, че човекът даде всичко от себе си? Аз усетих това спокойно примирение на преживяната наобратно любов, а и непримиримото търсене преди това. И то в Брат Пит именно, не толкова в Кейт- my-love- Бланшет. Има си послание филма, наш Брат го хваща(влиза му в главата искам да кажа, не е куха лейка) и го предава през екрана. Признай му поне това.
Не мисля, че е такова клише, за каквото го представяш в първия си пост към Наки.