Хубавото време и лабораторните изследвания
- Green Light
Хубавото време и лабораторните изследвания
1- Да кажем, че на сутринта в събота тръгнете към Родопите с палто.
2- После обаче времето се оправи и в неделя се прибирате по фланелка.
Ако направите така, в 3-понеделника не можете да направите лабораторни изследвания.
Да си го знаете. Човек се учи докато е жив, ето че и вие на по 90-100 години току що научихте нещо ново. В сряда.
Като във всяко нещо, и тук има подробности и една от тях е че портфейлът ми остана в палтото. В него е личната карта, а това което аз лично научих (в понеделника) е че човек не може да даде изследвания в лаборатория без лична карта.
Честно, не знаех. Учудих се и имах кратка (съвсем кратка) дискусия с жената на гишето, но което си е норма, то си е така, затова си тръгнах. Не са спешни тези изследвания.
Като отдели трийсет секунди за размишления човек, нещата изглеждат логични, нали? Медицинските дании са сред най-личните от личните ни данни, а тази лаборатория все пак дава достъп до разни резултати. Няма начин да не ги задължават да идентифицират маймуните...
Зачудих се, навремето, когато нямаше достъп през интернет и когато ходихме в лабораториите да получаваме резултатите на хартия, пак ли ни искаха личните карти? За получаване на резултат давахме номерче и сякаш не давахме л.к., но за даване на проба искаха ли документ за самоличност?
Помни ли някой?
Ако направите така, в 3-понеделника не можете да направите лабораторни изследвания.
Да си го знаете. Човек се учи докато е жив, ето че и вие на по 90-100 години току що научихте нещо ново. В сряда.
Като във всяко нещо, и тук има подробности и една от тях е че портфейлът ми остана в палтото. В него е личната карта, а това което аз лично научих (в понеделника) е че човек не може да даде изследвания в лаборатория без лична карта.
Честно, не знаех. Учудих се и имах кратка (съвсем кратка) дискусия с жената на гишето, но което си е норма, то си е така, затова си тръгнах. Не са спешни тези изследвания.
Като отдели трийсет секунди за размишления човек, нещата изглеждат логични, нали? Медицинските дании са сред най-личните от личните ни данни, а тази лаборатория все пак дава достъп до разни резултати. Няма начин да не ги задължават да идентифицират маймуните...
Зачудих се, навремето, когато нямаше достъп през интернет и когато ходихме в лабораториите да получаваме резултатите на хартия, пак ли ни искаха личните карти? За получаване на резултат давахме номерче и сякаш не давахме л.к., но за даване на проба искаха ли документ за самоличност?
Помни ли някой?
Re: Хубавото време и лабораторните изследвания
Все шофьорска книжка си имал, предполагам. върши същата работа. Навремето на никой нямаше да му мине през акъла да фалшифицира лабораторни изследвания, сега нещата са други. Според мен е правилно да става само срещу лична карта. Човек взима инвалидна пенсия, болнични на база на изследвания.Green Light написа:1- Да кажем, че на сутринта в събота тръгнете към Родопите с палто.
Помни ли някой?
редовно си следя здравния картон. за сега няма нищо надписано, ноооо, човек трябва да знае. А и, много ми е удобно, понякога забравям кое какво кога. Тъпото е, че кардиологът не вижда онова, което вписал гастроентерологът, а има свързани неща. И пак си носим бумагите:(
та, от какво се оплакваш или какво ново сме научили?
- Green Light
Нищо нямах в себе си. Пълна нелегалност. Пари само през телефона (и от касата на фирмата ако съвсем закъсам за кеш, но това, както знаеш, също не е ок)
Впрочем, въобще не ми е за пръв път. Веднъж се изхитрих и телефона да си забравя. Усетих се по път към офиса и карах като Фитипалди за да хвана Бейби от телефона в офиса преди да е излязла от къщи.
Имаше и случай да забравя компютър за презентация преди презентацията, друг път - със сако, вратовръзка и градинските дънки с кал по тях на национален проект (телевизии, бате Бойко...)
Но показателно е че винаги всичко завършва благополучно. Може да се разчита на мен искам да кажа. Може да си обувам гащите на главата, но кажа ли нещо - става!
П. П. Стига да ми припомнят какво съм казал
Впрочем, въобще не ми е за пръв път. Веднъж се изхитрих и телефона да си забравя. Усетих се по път към офиса и карах като Фитипалди за да хвана Бейби от телефона в офиса преди да е излязла от къщи.
Имаше и случай да забравя компютър за презентация преди презентацията, друг път - със сако, вратовръзка и градинските дънки с кал по тях на национален проект (телевизии, бате Бойко...)
Но показателно е че винаги всичко завършва благополучно. Може да се разчита на мен искам да кажа. Може да си обувам гащите на главата, но кажа ли нещо - става!
Аз пък се чуя на чуденката ти. Като всеки нормален човек, редовно ходя на лекар, по лабораторни изследвания и в болница съм влизала даже. И винаги с лични документи в мен. Май само в болниците, веднъж приета и регистрирана с лична карта, повече никой не ми е искал такава по лабораториите, щото лекуващите лекари ми берат гайлето.Green Light написа: Като във всяко нещо, и тук има подробности и една от тях е че портфейлът ми остана в палтото. В него е личната карта, а това което аз лично научих (в понеделника) е че човек не може да даде изследвания в лаборатория без лична карта.
И май личният като ме прати за изследвания с некъв листорляк в същата поликлиника, са ми ги пускали без ЛК. Не съм сигурна, щото ЛК си е с мен. Но за изследвания във външна лаборатория винаги ми искат ЛК.
Пак ли системата ни е крива, че някъде не става по нашата угода без документ за самоличност?
И те така, с ръце в джобовете, изведнъж решаваш, за отидеш в лабораторияGreen Light написа:Нищо нямах в себе си. Пълна нелегалност. Пари само през телефона (и от касата на фирмата ако съвсем закъсам за кеш, но това, както знаеш, също не е ок)
Гот!!!
- Green Light
За амб. изследвнаия - искаха ни имена, години, адрес....и ЕГН откакто ни го дадоха..... имаше журнали за изследванията.Green Light написа: Зачудих се, навремето, когато нямаше достъп през интернет и когато ходихме в лабораториите да получаваме резултатите на хартия, пак ли ни искаха личните карти? За получаване на резултат давахме номерче и сякаш не давахме л.к., но за даване на проба искаха ли документ за самоличност?
Помни ли някой?
За прием в болница... и лична карта. За времето на паспортите не се сещам....
Сега има фермани на сайтовете на лабораториите примерно
- ПЪТник две
Преди това не съвсем, но сега вече на истина си ега коментарите:Green Light написа:
Егати коментарите, честно!
Здрав, прав, активен действащ и на самоход човек, който отиде при лекар да си прави изследвания за здравето, означава че, ненормален отива на лекар да провери дали е жив!
Медицинското заключение е винаги едно и също, човекът е здрав и жив, но е ненормален!
А това не се лекува лесно!
]Мнението е позиционирано и няма общо
Има разлика. когато е спешен случай никой не ти иска лична карта. но пък да занесеш нещо, някъде..... интересни неща разказвате....snowprincess написа:преди две години моя приятелка получи инсултGreen Light написа:1- Да кажем, че на сутринта в събота тръгнете към Родопите с палто.
Помни ли някой?
помолиха ме да занеса бурканчета с нещо в лаборатория извън болницата
не са ми искали лична карта
или е нещо ново, или е изискване само на тази лаборатория
При спешни случаи е важен е човешкият живот. може да си носила проби от нещо някъде си, но все пак е спешно... лекарите са прпеценили, няма пътьом да смениш пробите. Но така, ей, на намина и между другото да ме изследват, няма такъв цирк.