Артемис 2 – полет до Луната...

Все същите
Аватар
Cookie

Re: Артемис 2 – полет до Луната...

Мнение от Cookie »

Nuke написа:Т-minus малко под 4 часа...

https://www.youtube.com/watch?v=m3kR2KK8TEs
Не е ли Артемис 7 мисията??
Мъчи ме този въпрос от няколко месеца…
Защо сега, след близо 60 години?
И след развитието на ИИ отново има мисия до Луната?
Намериха чертежите на совалките, може би??
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:

Не, Бисквитке (Парвати), Артемис 2 е само обиколка с хора около Луната... По график кацането на Луната (Артемис 5) с екипаж от астронавти е планувано за не по-рано от 2028, но както казваше Уника – поживьом, увидим. Артемис 7 няма, или поне все още не влиза в плановете.

Но ще е интересно – излитането с хора по план към нашия естествен спътник след малко над 3 часа и 30 минути е първият такъв човешки подвиг след този на астронавтите от Аполо 8 от 24-ти декември 1968 отпреди 57 години и половина, считано от днес... Какво велико време да си жив! :bigsmile:

https://i.postimg.cc/cCx2ns87/Artemis-2.jpg

Изображение

https://www.youtube.com/watch?v=INw2rzGZQ-8

:cool:

ПП: Да се надяваме, че всичко ще мине меко и гладко като по мед и масло, и като по конец, а не като някаква (траги)комична първоаприлска шега...

:-)
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа:
Cookie написа:

Не, Бисквитке (Парвати), Артемис 2 е само обиколка с хора около Луната... По график кацането на Луната (Артемис 5) с екипаж от астронавти е планувано за не по-рано от 2028, но както казваше Уника – поживьом, увидим. Артемис 7 няма, или поне все още не влиза в плановете.

Но ще е интересно – излитането с хора по план към нашия естествен спътник след малко над 3 часа и 30 минути е първият такъв човешки подвиг след този на астронавтите от Аполо 8 от 24-ти декември 1968 отпреди 57 години и половина, считано от днес... Какво велико време да си жив! :bigsmile:

ПП: Да се надяваме, че всичко ще мине меко и гладко като по мед и масло, и като по конец, а не като някаква (траги)комична първоаприлска шега...

О, има си Артемис 7, планирам за 2031-ва.
Гугълнах.
Някъде четох/гледах инфо по повод тази мисия..
Що касае профилното ми име.. аз съм свикнала да казвам нещо по един път, на интелигентните хора.
😊
Tanya

Мнение от Tanya »

Дали ще слушат The Dark Side Of The Moon... :woab: :woag:

:bigsmile:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:
Nuke написа:
Cookie написа: Не е ли Артемис 7 мисията??

О, има си Артемис 7, планирам за 2031-ва.
Гугълнах.
Някъде четох/гледах инфо по повод тази мисия..
Що касае профилното ми име.. аз съм свикнала да казвам нещо по един път, на интелигентните хора.
😊
Вярно бе, сега видях... Не по-рано от 2032. Искат да разположат някакъв крузер, Обитаемата мобилна платформа... :cool:

Не знаех – благодаря ти, че сподели, Бисквитке. :blum:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Пфу...да ни се чудим, що вече с години с полети пътуваме към всичките далечни планети, а на Луната така и не повторихме...

Сега пак ли ни казват че, пак ще опитваме с Луната?

Тренировките са в Иран...първо там да кацнат, щото Луната може да е много по лоша от Иран!
]Мнението е позиционирано и няма общо![
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:

Пфу...да ни се чудим, що вече с години с полети пътуваме към всичките далечни планети, а на Луната така и не повторихме...

Сега пак ли ни казват че, пак ще опитваме с Луната?

Тренировките са в Иран...първо там да кацнат, щото Луната може да е много по лоша от Иран!
Не знам, Пътник, на Луната поне не стрелят. То все още не е ясно дали цялата тази установка няма да се окаже една огромна първоаприлска шега, така щото само да им слушаме глупостите, и няма да се разотидат в последния момент поради някаква, каквато и да е, причина ... Егати дързостта – на 1-ви април в 7:24 следобяд местно време. :))
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа: Вярно бе, сега видях... Не по-рано от 2032. Искат да разположат някакъв крузер, Обитаемата мобилна платформа... :cool:

Е няма нищо, интересна е и за мен темата.. И не споря, може и 32-ра да е..
Това, което аз четох беше, че това е първото планирано кацане… със 7..
Да видим, любопитно ми е..

И - встрани от темата - ти, ако имаше възможност, щеше ли да отидеш на обиколка около Луната?
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:
Nuke написа: Вярно бе, сега видях... Не по-рано от 2032. Искат да разположат някакъв крузер, Обитаемата мобилна платформа... :cool:

Е няма нищо, интересна е и за мен темата.. И не споря, може и 32-ра да е..
Това, което аз четох беше, че това е първото планирано кацане… със 7..
Да видим, любопитно ми е..

И - встрани от темата - ти, ако имаше възможност, щеше ли да отидеш на обиколка около Луната?
Първото планирано кацане на Луната с хора е мисията Артемис 3; 7-а, доколкото разбрах, е да доставят някакво лунно превозно средство.

Иначе да, ако имах тази възможност – щях, но понеже я нямам, се надявам единствено да го гледам от удобството на моя дом...
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа: Първото планирано кацане на Луната с хора е мисията Артемис 3; 7-а, доколкото разбрах, е да доставят някакво лунно превозно средство.

Иначе да, ако имах тази възможност – щях, но понеже я нямам, се надявам единствено да го гледам от удобството на моя дом...
Интересно, благодаря за отговора :)
Щом ще го излъчват, и можеш - гледай го.
Аз лично чух по темата първо изстрелване на Артемис планирано за лятото на 2027-ма..
Но, това не ми е тема от личен интерес и изобщо не споря, че съм запомнила правилно даже годината.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:
Nuke написа: Първото планирано кацане на Луната с хора е мисията Артемис 3; 7-а, доколкото разбрах, е да доставят някакво лунно превозно средство.

Аз лично чух по темата първо изстрелване на Артемис планирано за лятото на 2027-ма..
Но, това не ми е тема от личен интерес и изобщо не споря, че съм запомнила правилно даже годината.
Излъчват го, горе съм споделил линка... Както си прецениш – до изстрелването, ако не се появи някаква причина за забавяне, останаха още само малко над 45 минути (L minus 00:45:00)
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Nuke написа:
Cookie написа:

Излъчват го, горе съм споделил линка... Както си прецениш – до изстрелването, ако не се появи някаква причина за забавяне, останаха още само малко над 45 минути (L minus 00:45:00)
На запис в YouTube няма ли да го има?
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

nakibest написа:
Nuke написа:
Cookie написа: Интересно, благодаря за отговора :)
На запис в YouTube няма ли да го има?
https://www.youtube.com/@NASA/streams
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Лети, лети към Луната, великолепен космически кораб Орион... Небето е лимитът!

https://www.youtube.com/watch?v=CggL6QdiE_s

Изображение

Ceterum censeo Capitalismum esse non delendum.

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Nuke написа:Лети, лети към Луната, великолепен космически кораб Орион... Небето е лимитът!

Изображение

този цирк се казва

наебахме ви през 69та, ще ви наебем и през 26та, ако все още вярвате на компютърните ни анимации
Изображение
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

snowprincess написа:
Nuke написа:Лети, лети към Луната, великолепен космически кораб Орион... Небето е лимитът!

Изображение

този цирк се казва

наебахме ви през 69та, ще ви наебем и през 26та, ако все още вярвате на компютърните ни анимации
Мани го това, фифти-фифти е шансът да са кацали на Луната 69-а, 50% – или са кацали, или не са. :2tooth:

Празници идат, по-скоро ми виж великденските яйца:

Изображение

https://i.postimg.cc/hSN02GzN/20260402-214404.jpg

ПП: Сигурен съм, че са нийнайбали 69-а и всичко е една огромна конспирация, само войната фокрайна е истинска и каквото каже другарят товарищ Путин, това е.

ППП: Поздрави:

https://www.youtube.com/watch?v=hBK_rTObWI4&t=17s

Изображение
Последно промяна от Nuke на 02.04.26, 22:34, променено общо 2 пъти.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

snowprincess написа:

Изображение

този цирк се казва

ГлупостЕ, има тежки доказателства, че са били на ЛУната САЩ-ианците!

Например - сложили са голямо рефракторно огледало, което е (или поне беше) лесно достъпно за всеки на Земята с достатъчно подходящ и силен лазер.
Това огледало НЕ се е, и не може да се е поставило самО.
Някой човек го е сложил там.
(сега напоследък казват, че се е запрашило леко, и не е толкова ефективно)

Но, да, права си! Американците не са ходили до Луната, Гагарин е бил рептил (както и починалата Кралица на Англия, колеги са!), Елвис е жив, Земята е само на 4000 години, динозаврите са сложени под земята за "заблуда", Дарвин не важи и не е прав (няма еволюция), само Господ е - и разбира се!! - Земята е плоска. :grin: :grin: Точно така ще да е... :cool:

(Забравих за кемтрейлс, Ареа 51, HAARP и за 5Г Чипирането, но те се подразбират!! :grin: :grin: :blum: )
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Два свята. Един който гледа в смазани от танкови вериги осемнайсет годишни войничета или секти от самоубийци и друг- който гледа в звездите.
В ненормалното ни време, което успя да раздаде картечници на всички луди, рядко, но все пак има такива моменти в които се сещам че има хора, които отиват на работа за да могат да се поветят на мечти. Затваря вратата на лабораторията си, например, отива при оборудването и записките си и потъва в тайните на Мирозданието.
Има и такова хора.

Чудесна новина беше тази мисия до Луната. И аз и отделих време.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Green Light написа:Два свята. Един който гледа в смазани от танкови вериги осемнайсет годишни войничета или секти от самоубийци и друг- който гледа в звездите.
В ненормалното ни време, което успя да раздаде картечници на всички луди, рядко, но все пак има такива моменти в които се сещам че има хора, които отиват на работа за да могат да се поветят на мечти. Затваря вратата на лабораторията си, например, отива при оборудването и записките си и потъва в тайните на Мирозданието.
Има и такова хора.

Чудесна новина беше тази мисия до Луната. И аз и отделих време.
Има и българско участие в програмата -- камерите на д-р Петко Динев...

Изображение
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Яко сло-мо видео от първите 7.5 секунди на изстрелването -- снимано с високоскоростна камера, 66 (!!) пъти забавено.

https://youtu.be/csxCA49a_go?si=ayy8KTFIyVb3TMIj
Tanya

Мнение от Tanya »

Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:
Nuke написа: Изображение

вижда се още нещо:grin:
Сигурно ще измият тези петна от Луната?
единак

Мнение от единак »

Онзи ден прочетох във фб въпрос как е възможно същите тия, които изпращат отново хора на Луната да избират Тръмп. Отначало се засмях, но после се замислих и не мога да спра досега. Изтървам някакъв изключително важен елемент в композицията и както и да го въртя и оглеждам, все нещо увисва.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

единак написа:Онзи ден прочетох във фб въпрос как е възможно същите тия, които изпращат отново хора на Луната да избират Тръмп. Отначало се засмях, но после се замислих и не мога да спра досега. Изтървам някакъв изключително важен елемент в композицията и както и да го въртя и оглеждам, все нещо увисва.
То и ние така, но поне не ходим до Луната!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ПЪТник две написа:
Tanya написа:
Nuke написа: Изображение

вижда се още нещо:grin:
като я заобиколят, ще покажат картинки на луната от обратната й страна :lol:
прочете ли, че им се е развалила тоалетната :lol::lol:
Изображение
Алиса

Мнение от Алиса »

snowprincess написа: прочете ли, че им се е развалила тоалетната :lol::lol:
И в най-добрите семейства се случва.
Аз се смея с глас, когато прочета, че някоя не може и ноктите на ръцете си да изреже сама, а плаща 70лв на жена да й ги изреже, пък после се вайка, че било скъпо.
:rotfl24:
единак

Мнение от единак »

Външният кенеф не може да се развали.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

snowprincess написа:
ПЪТник две написа:
Ще ни пратят ли снимки от тоалетната?
Все ми се е искало да я видя в безтегловно състояние.
Дали има апаратура за смукване?
Любопитен съм дали духането в космосът е същото като при тираджииките те на земята?
И как става с истински или с изкуствен интелект?

Според мен естественото ще е по икономично, но не съм нито физик, нито математик нито пък ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА, за да дам точни новини за зрителите?

И все пак, нормално е да питаме?

Малко ме е срам от себе си, но все пак новината е за Развитието на човечеството.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Алиса написа:
snowprincess написа: прочете ли, че им се е развалила тоалетната :lol::lol:
И в най-добрите семейства се случва.
Аз се смея с глас, когато прочета, че някоя не може и ноктите на ръцете си да изреже сама, а плаща 70лв на жена да й ги изреже, пък после се вайка, че било скъпо.
:rotfl24:
Коя е тази, или е само в твоята глава?
Ти си лесна-нямаш 70лв. и не се вайкаш, ами помисли и за тези които имат милиони лв. да се вайкат.

А ти тук за без пари си се завайкала за тях...ами нямаш-възползвай се вместо и ти да се вайкаш...!
Те имат млн.пари-ти нямаш-стана ли ти ясно?
Алиса

Мнение от Алиса »

единак написа:Външният кенеф не може да се развали.
За компютърната анимация няма невъзможни сценарии.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Готин тракър на мисията в реално време -->
https://issinfo.net/artemis
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

единак написа:Онзи ден прочетох във фб въпрос как е възможно същите тия, които изпращат отново хора на Луната да избират Тръмп. Отначало се засмях, но после се замислих и не мога да спра досега. Изтървам някакъв изключително важен елемент в композицията и както и да го въртя и оглеждам, все нещо увисва.
... и при мен увисва! :( :(

Много тъжно и нещастно положение, да виси така и да не може да влиза в употреба! :cool: :crying:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

ПЪТник две написа:
То и ние така, но поне не ходим до Луната!
Сега поне кажи, винаги ли ти виси!? Или имаш проблясъци с действие?
Виагра-та не помага ли малко поне?!
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Алиса написа:
На баба ти хвърчилото ѝ е "компютърна анимация". :mad: :mad:
Алиса

Мнение от Алиса »

nakibest написа:
Алиса написа:
Не на моята, на Сноупринцесата баба й. :rotfl24:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

nakibest написа:
Алиса написа:
https://youtu.be/umeHIxIdKxE?si=gf-Nt1dVz9DozOIn

NASA Artists use science to create amazing space art
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ПЪТник две написа:
snowprincess написа:
ПЪТник две написа: Сигурно ще измият тези петна от Луната?
Ще ни пратят ли снимки от тоалетната?
Все ми се е искало да я видя в безтегловно състояние.
Дали има апаратура за смукване?
Любопитен съм дали духането в космосът е същото като при тираджииките те на земята?
И как става с истински или с изкуствен интелект?

Според мен естественото ще е по икономично, но не съм нито физик, нито математик нито пък ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА, за да дам точни новини за зрителите?

И все пак, нормално е да питаме?

Малко ме е срам от себе си, но все пак новината е за Развитието на човечеството.
до луната има постоянна телефонна и Интернет връзка, ще правят телефонна любов

Пътник, ти знаеше ли, че не приземяват ракетата, а я приводняват в океана, като се върнат

на луната могат да кацнат, на земята не могат
Изображение
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Не съм той, но знаех.

Кацането на Земята е възможно, но доста по-опасно и също така скъпо.

Представи си, че това дето каца е като голяма топка (а то реално май е!) - просто няма как да стане на повърхността на Земята, затова е във водата, където тя омекотява кацането.
Не са във совалка, все пак. :-) (да имат колесници, захождане за кацане, пилотска кабина, стопиращ парашут/етц)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

nakibest написа:Не съм той, но знаех.

Кацането на Земята е възможно, но доста по-опасно и също така скъпо.

Представи си, че това дето каца е като голяма топка (а то реално май е!) - просто няма как да стане на повърхността на Земята, затова е във водата, където тя омекотява кацането.
Не са във совалка, все пак. :-) (да имат колесници, захождане за кацане, пилотска кабина, стопиращ парашут/етц)
искаш ли да видиш топката, Наки

още през 1931 успява да кацне на земята

https://www.facebook.com/share/v/1CZfARD9Yy/

"Проф. Агуст Пикар или първият астронавт излетял в стратосферата - така наречения "космос" с балон.

Ще извадя един цитат от сайта, който ме впечатли и донякъде разкрива поредната лъжа:
"През 1932 г. в нова кабина, оборудвана с радио, Piccard успява да достигне височина от 17 008 метра. На следващата година, използвайки същата техника, но с по-големи балони, други балонисти се издигнаха до 18 501 метра в Съветския съюз и 18 592 метра в Съединените щати ."

Моля? Чакайте малко... НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА?
На следващата 1933 г. съветски и американски "космонавти" или както те ги наричат балонисти са летяли и ние никога не сме чували за това.

Въпреки всичко, те все още летят с тези капсули-балони, колкото невероятно да звучи и колкото и невероятно те по холивудски да опитват да скрият"
Изображение
Публикувай отговор