Я счас взорвус как триста тонн тротила

Все същите
Аватар
Green Light

Я счас взорвус как триста тонн тротила

Мнение от Green Light »

Не знам какво мислите за модредните системи за гсградна енергийна ефективност, но аз винаги съм бил техен привърженик. Отоплението с термопомпи е едновременно ефективно и икономично. Новият комплекс от мерки за фасадна топлоизолация плюс нова дограма елиминира влага и съответно мухъл, като прави нещата с топлинните загуби близо до абцисата на графиката. А когато всичко това е допълнено с грамотна фотоволтаична система плюс достатъчно акумулаторно стопанство, тогава независимо че хората се разхождат по къси ръкави в люта зима, електромерите все пак спят дълбок сън.
Затова бях доста учуден на поредицата високи сметки на последния ни подобен проект- една от сградите на голям институт.
Учуден бях само в началото. И то за кратко.
След това преминах през ядосване, шок, срам, униние и дълбоко чувство за вина.
Каквото и да чувствам обаче, аз действам. Залудо работи, залудо не стой, това знам.
Я да намаля температурата на термопомпите. И на 30 градуса пак ще топли.
Направих среща при директора, казах му какво ще правя.
Няма ефект.
Тия термопомпи не са ли много, казах си? Тази сграда може да се отоплява с два пъти по-малко. Пак среща, обяснявам. Пратих хора, изключиха някои и накрах енергетика да засече електромера.
Този енергетик работи към института не е към Енергохолд. В този институт има един централен електромер, който се отчита от Енергохолд и контролни на сградите. Енергетикът отчита контолните и разпределя коя сграда колко да плаща. Както и да е. Пак беше много.
После изключих още. Среща, съгласие, пращане хора,... Обаждам му се след една седмица. Пак много.
После пак среща-обяснение-хора- направо спрях половината. Засичай, викам. Човекът засича. Пак много бе?!?!
Мамка му! Ще сменя електромера. Среща- тири-риро- сменяме електромера
Фотоволтаиците сигурно бъркат нещо! Ядосан съм- да ги връзват пак!
Вие не сте ги вързали както трябва- не, както трябва сме ги вързали! Да не връщат през електромера, ей?! Не връщат, бе! Елате на среща! Не можем.
Можете, ей чш!
Е добре де, можем!
Срещи, промени, срещи, промени,...
Не е от нас, от вас е, от тоя е, от оня е...
Директорът вика, добре де, виждам че действаш, ама аз докога ще го плащам тоя ток? Не стига другото, ами всеки месец сметката става почти двойно на предната?!

Хора, направо се видях в чудо! Нямам познат електротехник на който да не се обадих. Екипите, които изграждаха системите седмици наред започваха работните си дни на този обект, само шапките им не съм им казал да сменят. Но това е защото не съм се сетил...
Старият ми добър приятел Стреса се настани до лявото ми рамо. Егати енергийната ефективност им направИх на тези хора?! Добре че нямаше сонда за вода в проекта, че сигурно и към Софийска вода щяха да задлъжнеят...
...
Оня ден съм събрал на поредния консилиум всички, плюс този, който отчита електромера и за първи път - и служителя, който получава сметката.
По някое време някой поиска да види самия отчет и служителя взе да прехвърля снимките на телефона си. Една от тях ми хвана вниманието - снимка дисплея на електромера. Показва часовете. Колко часа е работил електромера откакто е монтиран. Астрономически часа.

Приятелю, викам, каква е тази снимка, бе?
Ами казва, това е снимката на отчета?
На киловатите ли си мислиш че е това?
Ами да, казва, по него плащаме.
...

Питам енергетика и той потвърждава - това отчита. Часовете!!! Като часовник. Не ток в ампери, не мощност в киловатчаса, а нормалното астрономическо време...
Гледам него, гледам снимката, после електромера, ...
Викам, ми ти що се разкарваш чак до тука, бе човек, да си беше гледал часовника то същата работа. Или баркода на катрофите в супера също става.

Тия хора не знам колко месеца вече плащали часовете на работа на електромера... и понеже не става съвсем, енергетика видял, че има написан коефициент 40, та ги умножава по 40 и готово.

За всичко се сетих в този проект, но че енергетик няма да знае как да отчита електромер не се бях сетил, егати!

И космически кораб да сътвори човек или вечен двигател или лекарство, да кажем, против рак, пак накрая ще се стигне до някой който да отчете работата.

Е заради този някой хората влизат в затвора.
Аватар
Селянка

Re: Я счас взорвус как триста тонн тротила

Мнение от Селянка »

Green Light написа:Не знам какво мислите за модредните системи за гсградна енергийна ефективност, но аз винаги съм бил техен привърженик. Отоплението с термопомпи е едновременно ефективно и икономично. Новият комплекс от мерки за фасадна топлоизолация плюс нова дограма елиминира влага и съответно мухъл, като прави нещата с топлинните загуби близо до абцисата на графиката. А когато всичко това е допълнено с грамотна фотоволтаична система плюс достатъчно акумулаторно стопанство, тогава независимо че хората се разхождат по къси ръкави в люта зима, електромерите все пак спят дълбок сън.
Затова бях доста учуден на поредицата високи сметки на последния ни подобен проект- една от сградите на голям институт.
Учуден бях само в началото. И то за кратко.
След това преминах през ядосване, шок, срам, униние и дълбоко чувство за вина.
Каквото и да чувствам обаче, аз действам. Залудо работи, залудо не стой, това знам.
Я да намаля температурата на термопомпите. И на 30 градуса пак ще топли.
Направих среща при директора, казах му какво ще правя.
Няма ефект.
Тия термопомпи не са ли много, казах си? Тази сграда може да се отоплява с два пъти по-малко. Пак среща, обяснявам. Пратих хора, изключиха някои и накрах енергетика да засече електромера.
Този енергетик работи към института не е към Енергохолд. В този институт има един централен електромер, който се отчита от Енергохолд и контролни на сградите. Енергетикът отчита контолните и разпределя коя сграда колко да плаща. Както и да е. Пак беше много.
После изключих още. Среща, съгласие, пращане хора,... Обаждам му се след една седмица. Пак много.
После пак среща-обяснение-хора- направо спрях половината. Засичай, викам. Човекът засича. Пак много бе?!?!
Мамка му! Ще сменя електромера. Среща- тири-риро- сменяме електромера
Фотоволтаиците сигурно бъркат нещо! Ядосан съм- да ги връзват пак!
Вие не сте ги вързали както трябва- не, както трябва сме ги вързали! Да не връщат през електромера, ей?! Не връщат, бе! Елате на среща! Не можем.
Можете, ей чш!
Е добре де, можем!
Срещи, промени, срещи, промени,...
Не е от нас, от вас е, от тоя е, от оня е...
Директорът вика, добре де, виждам че действаш, ама аз докога ще го плащам тоя ток? Не стига другото, ами всеки месец сметката става почти двойно на предната?!

Хора, направо се видях в чудо! Нямам познат електротехник на който да не се обадих. Екипите, които изграждаха системите седмици наред започваха работните си дни на този обект, само шапките им не съм им казал да сменят. Но това е защото не съм се сетил...
Старият ми добър приятел Стреса се настани до лявото ми рамо. Егати енергийната ефективност им направИх на тези хора?! Добре че нямаше сонда за вода в проекта, че сигурно и към Софийска вода щяха да задлъжнеят...
...
Оня ден съм събрал на поредния консилиум всички, плюс този, който отчита електромера и за първи път - и служителя, който получава сметката.
По някое време някой поиска да види самия отчет и служителя взе да прехвърля снимките на телефона си. Една от тях ми хвана вниманието - снимка дисплея на електромера. Показва часовете. Колко часа е работил електромера откакто е монтиран. Астрономически часа.

Приятелю, викам, каква е тази снимка, бе?
Ами казва, това е снимката на отчета?
На киловатите ли си мислиш че е това?
Ами да, казва, по него плащаме.
...

Питам енергетика и той потвърждава - това отчита. Часовете!!! Като часовник. Не ток в ампери, не мощност в киловатчаса, а нормалното астрономическо време...
Гледам него, гледам снимката, после електромера, ...
Викам, ми ти що се разкарваш чак до тука, бе човек, да си беше гледал часовника то същата работа. Или баркода на катрофите в супера също става.

Тия хора не знам колко месеца вече плащали часовете на работа на електромера... и понеже не става съвсем, енергетика видял, че има написан коефициент 40, та ги умножава по 40 и готово.

За всичко се сетих в този проект, но че енергетик няма да знае как да отчита електромер не се бях сетил, егати!

И космически кораб да сътвори човек или вечен двигател или лекарство, да кажем, против рак, пак накрая ще се стигне до някой който да отчете работата.

Е заради този някой хората влизат в затвора.
Извини ме, казано по-кратко, разбрано, като за Жена, прост човек и за бъдещ ползвател на термопомпа?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Имам и за такива, които искат накратко, разбира се! Винаги съм го имал.

"Не чети!"

:lol:

Нищо няма за термопомпи, не се измъчвай!
Алиса

Мнение от Алиса »

След половин час четене накрая разбрах, че темата не е за енергийната ефективност, а за тъпотата на инкасатора.

"Не знам какво мислите за модредните системи за гсградна енергийна ефективност, но аз винаги съм бил техен привърженик. Отоплението с термопомпи е едновременно ефективно и икономично. Новият комплекс от мерки за фасадна топлоизолация плюс нова дограма елиминира влага и съответно мухъл, като прави нещата с топлинните загуби близо до абцисата на графиката. А когато всичко това е допълнено с грамотна фотоволтаична система плюс достатъчно акумулаторно стопанство, тогава независимо че хората се разхождат по къси ръкави в люта зима, електромерите все пак спят дълбок сън."

Мисля, че изброеното - добра изолация, термопомпи, фотоволтаици+акумулатори - е супер, но за частни проекти апе на джоба. Заради голямата начална инвестиция.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:Имам и за такива, които искат накратко, разбира се! Винаги съм го имал.

"Не чети!"

Бе нищо и няма на Селянката, само те е прочела като си написал в темата: "Не знам какво мислите за модредните системи за гсградна енергийна ефективност, но аз винаги съм бил техен привърженик. Отоплението с термопомпи е едновременно ефективно и икономично."
На което и отговаряш: "Нищо няма за термопомпи, не се измъчвай!"

Измъчихте я тази жена бе, тя вече не знае къде се намира и какво да отговори.:rotfl24:
]Мнението е позиционирано и няма общо![
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Тротилът е само за музеи сега! :grin:
(Доста подобно на динамита)

По-модерно е C4, а вероятно има и нови модели...

П.С. Търсене за is there better non-nuclear bomb than c4 in 2026 дава интересно инфо! :grin:
Tanya

Мнение от Tanya »

Green Light написа: пак накрая ще се стигне до някой който да отчете работата.
Слyчвало ми е се е за сметка на кафе, сумата което заглеждам и давам, да е часът на касовата бележка....:roll:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Алиса написа: Мисля, че изброеното - добра изолация, термопомпи, фотоволтаици+акумулатори - е супер, но за частни проекти апе на джоба. Заради голямата начална инвестиция.
Може заедно да предадем на Ружа за изборът си: Скъпо или икономично да си избере:-)

И че, и по физическите закони и по законите на физиката нямам как така без ток, да извадиш10 градуса от земята и да вкараш 30 в стаята....и че термопомпата е обикновен климатик.

А ако не ни се разбира разликата, има промер и разлики, между по физическите закони и по законите на физиката....е същата разлика както разликата от инспектор по ебането и ебан инспектор.
Всеки да си прави изборът.

Но да си признаем че ако имаме бол пари, въобще няма значение за какво ще ги харчим...
Термопопената мания не е за всеки... тя е за специални инженери, които има да изплащат стари задължения.

Да помогнем на темата и Ружа?
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:
Green Light написа: пак накрая ще се стигне до някой който да отчете работата.
Слyчвало ми е се е за сметка на кафе, сумата което заглеждам и давам, да е часът на касовата бележка....:roll:
Твоето е случайност, а в темата така наречените тъпи, всъщност са добре обучени интелекти да изглеждат тъпи докато крадат хитро. Тъпотията за разлика от кражбата не е обявена за престъпление...тъпата кражба е безнаказана и се възприема за нормално от умните ограбени.
Темата е умна!

Ти чудиш ли се на тъпите инкасатори, сметна ли го в пари като цяло?
Май за много милиони пари става дума?
Наистина е хитро:-)и е направено като за тъпи.

Аз съм възхитен, не съм учуден!
Алиса

Мнение от Алиса »

nakibest написа:Тротилът е само за музеи сега! :grin:

П.С. Търсене за is there better non-nuclear bomb than c4 in 2026 дава интересно инфо! :grin:
То и Криско е по-модерен от Висоцки, обаче няма песен за С4.
Алиса

Мнение от Алиса »

ПЪТник две написа: Да помогнем на темата и Ружа?
Нямаш топки за тая работа. Пък тя си има един чифт под ръка.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Алиса написа:

Щом няма, значи изостава! :grin: :grin:
Американски хип-хоп песни със/за C4 има от десетки години...

Може би Графчето и да го превари с такава?! :grin:
Алиса

Мнение от Алиса »

nakibest написа:
Алиса написа:

Щом няма, значи изостава! :grin: :grin:
Американски хип-хоп песни със/за C4 има от десетки години...

Може би Графчето и да го превари с такава?! :grin:
Тя, песента не е за взривове, бе, умньо. :lol:

Я счас взорвусь, как триста тонн тротила
Во мне заряд нетворческого зла
Меня сегодня Муза посетила
Посетила, так немного посидела, и ушла

А за теб специално най-подходяща е тази:

https://www.youtube.com/watch?v=0h6_2nr ... rt_radio=1

Само не ме принуждавай да ти обяснявам защо.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Сори, оКей, де -- едно е песен ЗА нещо, съвсем друго - песен, в която е споменато като дума мимоходом..

Аз имах превид 2-рото - демек не песни ЗА C4, а песни, където е упоменато, не задължително като централна тема....

Иначе, кофти ти е песента, сори - не става за мен.
Почти става, де, до голяма степен - но аз не пуша. :grin: :grin:
(нито някога съм пушил)

И не мажа храна или остатъци от нея никъде! Това е гнусно.

( А и не съм на 7-8 годинки вече -- а и тогава не помня да съм го правил, де )
Алиса

Мнение от Алиса »

nakibest написа:Сори, оКей, де -- едно е песен ЗА нещо, съвсем друго - песен, в която е споменато като дума мимоходом..

Аз имах превид 2-рото - демек не песни ЗА C4, а песни, където е упоменато, не задължително като централна тема....

Иначе, кофти ти е песента, сори - не става за мен.
Почти става, де, до голяма степен - но аз не пуша. :grin: :grin:
(нито някога съм пушил)

И не мажа храна или остатъци от нея никъде! Това е гнусно.

( А и не съм на 7-8 годинки вече -- а и тогава не помня да съм го правил, де )
А, припевът в моя поздрав си е баш за теб. :lol:

Наки, простено ти е донякъде, щото си лапе и не си чувал ни за Висоцки, нито текстовете на най-популярните му песни. Мъ не ти ли светна поне за секунда, че заглавието на темата е цитат, и то, неслучаен? Пъ да беше гугълнал фразата поне, преди да философстваш за тротили и да гуглиш за взривове.
То бива Божия вересия, ама чак пък толкоз...
:rotfl24:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

ГлупостЕ, много добре знам кой е Висоцки, на село дори имахме грамофонна плоча негова.. Както и да е.
Алиса

Мнение от Алиса »

nakibest написа:ГлупостЕ, много добре знам кой е Висоцки, на село дори имахме грамофонна плоча негова.. Както и да е.
Значи, вересиите са големи. :grin:
Tanya

Мнение от Tanya »

nakibest написа: само за музеи сега! :grin:
A музеи е мъжки род на музи. :grin:
h16

Мнение от h16 »

Мисля че най много те е яд на теб си, май подсъзнателно. Щото знаеш че е трябвало да започнеш с изискване на похарчените квч и знаейки мощностите на системите да направиш санити чек. Освен че като са взели толкова пари по намкоя си програма за енергийна ефективност е непроумяемо да не сложат едно Шели примерно да им прави компютация на енергийния разход и приход от волтаици. Или пък както се прави по тия програми са сложили някой bas на bacnet и са се стиснали да платят да се програмира. Знам за един такъв завод, швейцарски подопечник.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Алиса написа:
nakibest написа:ГлупостЕ, много добре знам кой е Висоцки, на село дори имахме грамофонна плоча негова.. Както и да е.
Чакай маааалкооо, нещо тука да изяснимЕ!

Демек, искаш Господ да ме прибере при себе си, на Оня Свят!?
Искаш да умра ли, че не схванах?? :shocked: :blink: :crying:

Все си мисля, че като нямам 50 години още, още ми е рано?
Алиса

Мнение от Алиса »

nakibest написа:
Алиса написа:
Чакай маааалкооо, нещо тука да изяснимЕ!

Демек, искаш Господ да ме прибере при себе си, на Оня Свят!?
Искаш да умра ли, че не схванах?? :shocked: :blink: :crying:

Все си мисля, че като нямам 50 години още, още ми е рано?
Къде написах, че искам това?
:blink:

Освен живот, Господ раздава и акъл на вересия - според нуждите - на някои не им трябва повече, отколкото имат, на други им се додава, за да могат поне да си вързват обувките.
:blum:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Ааа, Окей, мерси за разяснението.

С връзките нямам проблем, повечето време навън ходя с нещо като чехли. :grin: :grin:

Но мога и да се връзва когато се наложи - коремът малко пречи, но не прекалено, още дори 150 кг нямам!! :cool: :cool: :( :(
Алиса

Мнение от Алиса »

nakibest написа:Ааа, Окей, мерси за разяснението.

С връзките нямам проблем, повечето време навън ходя с нещо като чехли. :grin: :grin:

Но мога и да се връзва когато се наложи - коремът малко пречи, но не прекалено, още дори 150 кг нямам!! :cool: :cool: :( :(
Спорд мен метафорите са Божие наказание за грешниците, които ги ползват.
А не богатство на езика и благодат, както са ни втълпявали в училище.

Ти какво мислиш за това?
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

nakibest написа:Ааа, Окей, мерси за разяснението.

Ами то ти си си чехльо, с какво друго да ходиш навън?! След като у вас жената е капитанът на парахода, какъв друг да си иначе... :winkw:
nakibest написа:Но мога и да се връзвам, когато се наложи - коремът малко пречи, но не прекалено, още дори 150 кг нямам!! :cool: :cool: :( :(
Дори 150 нямаш още... И можеш да си връзваш обувките?!. Уаааааау! Ти си симпли ДАБЕСТ!!! :2tooth:

https://www.youtube.com/watch?v=INw2rzGZQ-8

Изображение
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

ПЪТник две написа:
Green Light написа:Имам и за такива, които искат накратко, разбира се! Винаги съм го имал.

"Не чети!"

Бе нищо и няма на Селянката, само те е прочела като си написал в темата: "Не знам какво мислите за модредните системи за гсградна енергийна ефективност, но аз винаги съм бил техен привърженик. Отоплението с термопомпи е едновременно ефективно и икономично."

Измъчихте я тази жена бе, тя вече не знае къде се намира и какво да отговори.:rotfl24:
Яка жена съм аз, споко! Така се каляват нерви на свекърва:grin:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Селянка написа:
ПЪТник две написа:

"Не чети!"

Яка жена съм аз, споко! Така се каляват нерви на свекърва:grin:
Много те тормозят тук, това ми е проблема!
Тези хора не са ли чели Лиса като е написала че, си майка!
единак

Мнение от единак »

Да не го бях чул от теб, да не бях повярвал.

Заведи иск за възстановяване на всички "след-предаване-на-обекта-подобрения-по-рекламация", ведно с пропуснати ползи, които щеше да реализираш, ако не се занимаваше да търсиш несъществуващ проблем.

Преди години близък ми разправяше как служителка изстъргала тефлоновото покритие на незалепваща ютия, понеже го мислела за опаковка, ама това твоето го бие отвсякъде.

Време е да се въведе световен закон, който да разрешава ползването на интернет след определени години и преминат изпит.
Алиса

Мнение от Алиса »

единак написа:Да не го бях чул от теб, да не бях повярвал.

Заведи иск за възстановяване на всички "след-предаване-на-обекта-подобрения-по-рекламация", ведно с пропуснати ползи, които щеше да реализираш, ако не се занимаваше да търсиш несъществуващ проблем.

Преди години близък ми разправяше как служителка изстъргала тефлоновото покритие на незалепваща ютия, понеже го мислела за опаковка, ама това твоето го бие отвсякъде.

Време е да се въведе световен закон, който да разрешава ползването на интернет след определени години и преминат изпит.
Войната с непрогледната глупотевина се води от хилядолетия, от стотици хилядолетия, дори от милион години. Не само сред хомо сапиенсите, но и сред предшествениците им.
"И бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити."

Къв световен закон, какви изпити!
:hysteric:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

единак написа:Да не го бях чул от теб, да не бях повярвал.

"Заведи иск..."
Къде?
единак

Мнение от единак »

Ми, де да знам. Такъв, дето да ограничава пропускливостта на черепната гъба.

- Плоска ли е земята?
- Ами... Може и да е, трябва да се съмн...
- Да. Няма интернед за теб.

или

- Ваксиниран ли си?
- Какво е ваксина?
- Аха. Следващия.

Ок, да не е за целия интернет, че е може би най-полезното нещо от откриването на огъня насам. Ама поне за социалните мрежи. Оф, не, не става. За целия интернед, по години, с изпит. Като го вземеш, сърфирай си на воля.
Tanya

Мнение от Tanya »

единак написа:. За целия интернед, по години, с изпит. Като го вземеш, сърфирай си на воля.
И кой ше изпитва? :shocked:

До философия е.... само грамотност не стига, нужна е и книжовност...

На Изток от Рая, китаецъ Ли.... " - ...ако им говоря правилен английски няма и да ме чуят... значи няма и да ме разберат."
Публикувай отговор