То туй ли е онуй?
- ПЪТник две
То туй ли е онуй?
Заглавието на темата е точно и на мястото си!
Ако темата стане нулева, не е ли от подхода, или е от изхода!
Ми е любопитно, моля за мнения?
https://www.youtube.com/watch?v=vNpgNtOfIX0
]Мнението е позиционирано и няма общо![
https://m.youtube.com/watch?v=wrxcKdzWj2Y
Видеото е точно по темата.
- ПЪТник две
"Видеото е точно по темата" може и така да се нарече, общото е в тематичното видео, Общото е, че всеки може да си нарича каквото си иска, но в тематичното видео има обяснения как това се случва и защо ни се случва: Свободата и Магията всеки един от нас да създава различни реалности.h16 написа:https://m.youtube.com/watch?v=wrxcKdzWj2Y
Твоята реалност, че е Култ, не отричам реалността ти-Да, и твоята реалност е реална! и
"Един служител-министър ми каза, че Армагедон ще настъпи преди да мога да завърша гимназия. Следващия месец ще навърша 64 години."
- ПЪТник две
Не съм казвал да изгледаш видеото за да отговориш.Тояга написа:Тази работа не е като онази.
И, не ми казвай, че трябва да изгледам час и половина видео, за да отговоря. Треснах му кнобката на втората минута.
Дай някаква друга тематика.
Каква друга тематика би те заинтересувала, в коя област?
- ПЪТник две
Другата страна на"Луната"
ПЪТник две написа:Заглавието на темата е точно и на мястото си!
https://www.youtube.com/watch?v=8RbmJ5ONymM
Re: То туй ли е онуй?
Мдааа, Чоко е симпатяга. Много готина ниша захвана, но не може да се сравни по интелигентност и познания със Стойчо Керев.ПЪТник две написа:Заглавието на темата е точно и на мястото си!
Стоян Вълков предлага много теории едва ли не като константа, а Керев като теория и дава повече ефир на госта, така че нук няма база за сравнение.
Казано накратко : Керев по-скоро дава пространство на гостите, докато Вълков е едва ли не е последна дума и твърдение, освен че се изяви и като писател.
Имат и общо-онова, което е извън общоприетото. Нооо, предпочитам Керев.
Такива интервюта ги слушам в продължение на 5-6 дни. Има умни неща, които да осмисля, има и глупави, които трябва да обмисля още повече.
Темата, всъщност, за какво е? Както обикновено влагаш някаква си твоя оригиналност, но аз съм по -просто устроена.
- ПЪТник две
Селянка написа:...
Такива интервюта ги слушам в продължение на 5-6 дни. Има умни неща, които да осмисля, има и глупави, които трябва да обмисля още повече.
Темата, всъщност, за какво е? Както обикновено влагаш някаква си твоя оригиналност, но аз съм по -просто устроена.
Темата е, каквото ти точно определи с въпрос: "Има умни неща, които да осмисля, има и глупави, които трябва да обмисля още повече."
А смисълът е да опознаем себе си...защото образно се намираме в склад пълен с инструменти с които да си служим в трудностите ни, а ние не само че не ги ползваме, а дори и не знаем какви са тези незнайни за нас неща, а са у нас самите...по-лесно да опознаем себе си е смисълът, водещ към Развитие!
А този форум е прекрасно място за всичко това!...тук има много място, дори и за безсмислени теми...на които ние да предадем своят смисъл...
И че, всичко това не е задължително за никого, а е просто инструмент за нещо?
ПЪТник две написа:Селянка написа:...
Темата е, каквото ти точно определи с въпрос: "Има умни неща, които да осмисля, има и глупави, които трябва да обмисля още повече."
А смисълът е да опознаем себе си...защото образно се намираме в склад пълен с инструменти с които да си служим в трудностите ни, а ние не само че не ги ползваме, а дори и не знаем какви са тези незнайни за нас неща, а са у нас самите...по-лесно да опознаем себе си е смисълът, водещ към Развитие!
А този форум е прекрасно място за всичко това!...тук има много място, дори и за безсмислени теми...на които ние да предадем своят смисъл...
За мен, в в случая с този клип, за момента, умното е, че всеки може да изпадне в ситуацията на тази дама. на мен поне неведнъж мъж ми като се прибере и ми казва : хайде, лягаме. Другото са подробности))) . Шегувам се, но приемам нещата сериозно.
Всичко останало е "глупаво", за мен, защото не го разбирам и ми трябва много време.
ще споделя нещо, което с никого не съм го споделяла, освен с мъжа ми. Който както иска, така да го разбира.
Та, било е преди 15-ина години. Четох последователно няколко книги на Багрина Кларк. Все още ги имам в електронния четец.
Та, имаше място, където бяха концентрирани начини на дишане за достигане на ...не помня точно термина. И реших да опитам. оставих книгата настрана и започнах, стъпка по стъпка. След около 20-30 минути се случи нещо странно-нещо като оргазъм, но от върха на ушите до края на нокътя на малкия пръст на краката. И сякаш изпаднах някъде с хиляди светлинки, блещукащи, топли.... няма да пиша подробности. И това стига, за да кажете, че съм луда калинка.
Не ми се искаше да свършва, но някак акълът си ми беше на място и успях да си помръдна краката. И всичко свърши.
Хем невероятно хубаво, красиво, хем страшно ми стана. Никога не го повторих.
Има странни неща, които се случиха и с най-близката ми приятелка. И тя едвам се измъкна, в смисъл голяма борба падна да се бори със себе си, за да не пише с различни почерци и то неща, които наистина се случваха, след 1-2-5дена, година.
Може да сме кукувици, но някак си се приземихме.
Остана ни само едно : не забравяме, че има неща, които нямат обяснение, но някак усещаме кой, кога, с какво. А дали е вярно, кой да ни каже)))
За сънищата ми...вече съм писала.
Примерно, в областта войната в Иран. Приликите и разликите между Иран и България като нации и гени. Способността на Иран да копае 800 метра дълбочина в гранит. Да построи заводи с жп транспорт под земята, да тресне краварите в мутрата с железен юмрук.ПЪТник две написа:Каква друга тематика би те заинтересувала, в коя област?
Способността на България да строи инфраструктура, индустрия, отбрана, здравеопазване, образование......
Трудно го гледах, 2 часа и 10 минути ми е малко в повече... Не ми се видя особено интересно, но от мен имаш +140 за този пост.h16 написа:https://m.youtube.com/watch?v=wrxcKdzWj2Y
Исках да те попитам – като далеч по-опитен шофьор от мен, врял и кипял и по американско, и по българско... Запушвали ли са ти колата някога досега и ако да, тогава какво правиш? :/
- ПЪТник две
Разбирам въпроса по два начина, ако някой ми запуши колата и ако колата сама се запуши. Ще ти отговоря за когато колите сами се запушват:Nuke написа:....
Исках да те попитам – като далеч по-опитен шофьор от мен, врял и кипял и по американско, и по българско... Запушвали ли са ти колата някога досега и ако да, тогава какво правиш? :/
Днес вече колите ни имат устройство което периодично и автоматично включва режим на отпушване....и е кратко...изпушва за кратко, няма и минута...при изправно устройство дори и не забелязваш че се само изпушва. Дългото каране в градска среда запушва системата. Дългата работа на двигателя на празни обороти запушва двигателя..
Можеш да продухаш отпушваш системата като извънградско караш без прекъсване няколко минути на високи обороти....от 4000 нагоре. Високи обороти не означава висока скорост, а само обороти.
За предпочитане високи обороти при средна скорост!
При дизелите в такива случаи може да чуеш и гръм в ауспуха...и така до следващото месечно запушване от градското каране...
Освен дълъг опит имам и професионално дълъг опит-По Българско.
А ако някой умишлено ти запуши колата, ти си знаеш какво да правиш!
Имам предвид запречване, паркиран автомобил пред твоя, а ти имаш изход само напред и не можеш да излезеш от паркомястото си... Слава богу човекът се оказа арабия и я премести, но ако не беше, тогава ко пр?ПЪТник две написа:Разбирам въпроса по два начина, ако някой ми запуши колата и ако колата сама се запуши. Ще ти отговоря за когато колите сами се запушват:Nuke написа:....
Днес вече колите ни имат устройство което периодично и автоматично включва режим на отпушване....и е кратко...изпушва за кратко, няма и минута...при изправно устройство дори и не забелязваш че се само изпушва. Дългото каране в градска среда запушва системата. Дългата работа на двигателя на празни обороти запушва двигателя..
Можеш да продухаш отпушваш системата като извънградско караш без прекъсване няколко минути на високи обороти....от 4000 нагоре. Високи обороти не означава висока скорост, а само обороти.
За предпочитане високи обороти при средна скорост!
При дизелите в такива случаи може да чуеш и гръм в ауспуха...и така до следващото месечно запушване от градското каране...
Освен дълъг опит имам и професионално дълъг опит-По Българско.
А ако някой умишлено ти запуши колата, ти си знаеш какво да правиш!
- ПЪТник две
Може би такива теми са път постепенно "привикване" към странните сега неща да ги приемем като естествени и нормални? Подобно бебе постепенно преминаващо от мляко преминава на към твърда храна...Селянка написа:
Остана ни само едно : не забравяме, че има неща, които нямат обяснение, но някак усещаме кой, кога, с какво. А дали е вярно, кой да ни каже)))
Разкажи за сънищата...казват че животът ни е като сънищата, по време на сън осъзнаем ли че сънуваме това вече не е сън, а е реалност? Такива теми може би ще ни научат да контролираме и живота си и сънищата си?
- ПЪТник две
Тояга написа:Примерно, в областта войната в Иран. Приликите и разликите между Иран и България като нации и гени. Способността на Иран да копае 800 метра дълбочина в гранит. Да построи заводи с жп транспорт под земята, да тресне краварите в мутрата с железен юмрук.ПЪТник две написа:Каква друга тематика би те заинтересувала, в коя област?
Способността на България да строи инфраструктура, индустрия, отбрана, здравеопазване, образование......
Няма области като по и най..пещери и здравеопазване, няма такива. Има области в които България е най. И при дълбоко осъзнаване се осъзнава , че българската област най, е изключително най в областта на човешкото развитие... и светът на там вървим...всеки носи принос с най своите области...
Или друго искаш да кажеш?
А имаш ли време?
![]()
Юмрукът не е железен, дървен е!Тояга написа:Примерно, в областта войната в Иран. Приликите и разликите между Иран и България като нации и гени. Способността на Иран да копае 800 метра дълбочина в гранит. Да построи заводи с жп транспорт под земята, да тресне краварите в мутрата с железен юмрук.ПЪТник две написа:Каква друга тематика би те заинтересувала, в коя област?
![]()
Освен това, е омекотен - увит е във чалма!!
Освен това, къде си тръгнал да ги сравняваш!?
Иран са със ДЕВЕТДЕСЕТ и ДВА милиона жители!
България в най-добрите си години е нямала дори 9 милиона.
Съвсем друг мащаб!
По население иранците са 17-ти в света!!
( Сега виж и България, хинт - не сме в топ 100. )
Последно промяна от nakibest на 30.03.26, 18:59, променено общо 2 пъти.
Ееее, защо си се отказала!?Селянка написа:ПЪТник две написа:Селянка написа:...
За мен, в в случая с този клип, за момента, умното е, че всеки може да изпадне в ситуацията на тази дама. на мен поне неведнъж мъж ми като се прибере и ми казва : хайде, лягаме. Другото са подробности))) . Шегувам се, но приемам нещата сериозно.
Всичко останало е "глупаво", за мен, защото не го разбирам и ми трябва много време.
ще споделя нещо, което с никого не съм го споделяла, освен с мъжа ми. Който както иска, така да го разбира.
Та, било е преди 15-ина години. Четох последователно няколко книги на Багрина Кларк. Все още ги имам в електронния четец.
Та, имаше място, където бяха концентрирани начини на дишане за достигане на ...не помня точно термина. И реших да опитам. оставих книгата настрана и започнах, стъпка по стъпка. След около 20-30 минути се случи нещо странно-нещо като оргазъм, но от върха на ушите до края на нокътя на малкия пръст на краката. И сякаш изпаднах някъде с хиляди светлинки, блещукащи, топли.... няма да пиша подробности. И това стига, за да кажете, че съм луда калинка.
Не ми се искаше да свършва, но някак акълът си ми беше на място и успях да си помръдна краката. И всичко свърши.
Хем невероятно хубаво, красиво, хем страшно ми стана. Никога не го повторих.
Има странни неща, които се случиха и с най-близката ми приятелка. И тя едвам се измъкна, в смисъл голяма борба падна да се бори със себе си, за да не пише с различни почерци и то неща, които наистина се случваха, след 1-2-5дена, година.
Ако беше упорствала досега поне левитацията, ходенето по вода, телепортирането нямаше да ти се опрат, а вероятно дори щеше да можеш да правиш и други, нечувани неща...
А това с почерците вярно е доста опасно.
Някакъв дух я е бил обладал тази твоя приятелка, добре, че си е отишъл после...
Последно промяна от nakibest на 30.03.26, 19:04, променено общо 1 път.
- ПЪТник две
Разбирам. Това е дълга тема, но ще се опитам кратко уж.Nuke написа:
Имам предвид запречване, паркиран автомобил пред твоя, а ти имаш изход само напред и не можеш да излезеш от паркомястото си... Слава богу човекът се оказа арабия и я премести, но ако не беше, тогава ко пр?
Да започнем от Причина и Следствия от нея. Така можем да приемем вече че паркиралият пред теб не е Случайно, но и двамата не знаете Причината! Но пък мигновено можете да си измислите и си измисляте Причина...ти прав той крив, той прав ти крив..но и двамата не знаете Истинската причина, от какво е Породена и с каква цел ви се случва!!!!!!!
При това си въобразявате че сте свободни кой каква да я свърши, чрез страстите си и незнанието си.
Да Свободни сте но в силно ограничен избор, защото сте човеци а не животни.
Моят отговор е, че Причината да те задръсти, е лесен вид Задача, която вие да решите, чрез което ще се самоопределите като ябълка или круша сте, или гнил плод...каквито сами се определите чрез решенията си със случката.
По вариантите на решението ще определите какви сте и дали правилно сте решили простата задача. Играта към Развитие не спира и истиноста и се подържа от нова причина породена от решенията ви и нови следствие от това... Примерно правилно решилият тази задача, влиза в по- висок клас за Развитие, а този с грешното решение продължава със старата задача докато не я реши....примерно прибира се в къщи и вида съседът седнал на любимият ни стол и пие кафе със съпругата... Разбира се, ние не може да свържем двата случай като породени от една причина и като Задача, и като цел Развитие ..просто все на нас се случва да ни задръстват пречат..та чак по някога се чудим Що все на мен се случва?!!!!
Темата е дълга, сложна и примерът ти и моето се отнасят Принципно, важи за всички ни.
Ако сега приемеш, че нищо не се случва случайно, а случките са породени от конкретни причини, то вече пред теб ще се появяват, знаци, пътеводни, учители...идващи от всякъде...дори и камък ще ти проговори...за да ти покажат конкретната причина и решението и...от нас се иска само да внимаваме...
По късно ще се появи знанието за разликата между външно поведение и вътрешно състояние и кое от тях и как спомога да решиш как да реагираш на задръстване...
Щом задаваш такива въпроси значи на прав Път, и се справяш!
Писала съм в дира не малко за сънищата си, вкл. и за числата от тотото, които сънувах, и други неща - осъзнато "дирижиране", сбъдване, т.е. предварително знам, че наистина ще се случи. Но сега не съм на вълна сънища.ПЪТник две написа:Може би такива теми са път постепенно "привикване" към странните сега неща да ги приемем като естествени и нормални? Подобно бебе постепенно преминаващо от мляко преминава на към твърда храна...Селянка написа:
Разкажи за сънищата...казват че животът ни е като сънищата, по време на сън осъзнаем ли че сънуваме това вече не е сън, а е реалност? Такива теми може би ще ни научат да контролираме и живота си и сънищата си?
Беше на един от служителите в местния Diem. Разбран човек, веднага премести маздата. За жалост, почти не се намират такива хОра. (meh)ПЪТник две написа:Разбирам. Това е дълга тема, но ще се опитам кратко уж.Nuke написа:
Имам предвид запречване, паркиран автомобил пред твоя, а ти имаш изход само напред и не можеш да излезеш от паркомястото си... Слава богу човекът се оказа арабия и я премести, но ако не беше, тогава ко пр?
Да започнем от Причина и Следствия от нея. Така можем да приемем вече че паркиралият пред теб не е Случайно, но и двамата не знаете Причината! Но пък мигновено можете да си измислите и си измисляте Причина...ти прав той крив, той прав ти крив..но и двамата не знаете Истинската причина, от какво е Породена и с каква цел ви се случва!!!!!!!
При това си въобразявате че сте свободни кой каква да я свърши, чрез страстите си и незнанието си.
Да Свободни сте но в силно ограничен избор, защото сте човеци а не животни.
Моят отговор е, че Причината да те задръсти, е лесен вид Задача, която вие да решите, чрез което ще се самоопределите като ябълка или круша сте, или гнил плод...каквито сами се определите чрез решенията си със случката.
По вариантите на решението ще определите какви сте и дали правилно сте решили простата задача. Играта към Развитие не спира и истиноста и се подържа от нова причина породена от решенията ви и нови следствие от това... Примерно правилно решилият тази задача, влиза в по- висок клас за Развитие, а този с грешното решение продължава със старата задача докато не я реши....примерно прибира се в къщи и вида съседът седнал на любимият ни стол и пие кафе със съпругата... Разбира се, ние не може да свържем двата случай като породени от една причина и като Задача, и като цел Развитие ..просто все на нас се случва да ни задръстват пречат..та чак по някога се чудим Що все на мен се случва?!!!!
Темата е дълга, сложна и примерът ти и моето се отнасят Принципно, важи за всички ни.
Ако сега приемеш, че нищо не се случва случайно, а случките са породени от конкретни причини, то вече пред теб ще се появяват, знаци, пътеводни, учители...идващи от всякъде...дори и камък ще ти проговори...за да ти покажат конкретната причина и решението и...от нас се иска само да внимаваме...
По късно ще се появи знанието за разликата между външно поведение и вътрешно състояние и кое от тях и как спомога да решиш как да реагираш на задръстване...
Щом задаваш такива въпроси значи на прав Път, и се справяш!