Почему там, где бедно, там грязно

Все същите
Аватар
ПЪТник две

Re: Почему там, где бедно, там грязно

Мнение от ПЪТник две »

Алиса написа:
ПЪТник две написа: Лиса се възползва от темата-нацвъка мен, после Нюк, сега си ти наред. Това за нея е чисто и е богатсво! Тя не е виновна!:rotfl24:
Ето това е типичен пример за душевната ти мръсотия - благодаря за онагледяването.
Давам пример с навиците в блока и квартала на Нюк, разказани от самия него, като изрично уточних, че той няма вина за тях, като пораснал там и използвам скорошен разговор, а не го клепам. Ти обаче, веднага изопачи думите ми и се запретна да правиш интрига и да провокираш скарване между клубари - първо, внушавайки, че цвъкам срещу Нюк, а при появата на Ружа - че ЩЕ цвъкам срещу нея.

Счупеният прозорец е налице. Сега ще видим има ли ефект от вандализма ти.
Ефекта е вече ясно видим.
И е, че забравехме за какво е темата, и тръгнахме към мелодрами да си говорим кой къде го сърби...
Това, хигиенично ли е и свързано ли е с пари и бедност от пари?

МАМКА И СМЪРДЯЩА СКАРА СЪС СОЧНИ ПЪРЖОЛИ НА ТЕРАСИТЕ НА БЕДНЯЦИТЕ.....По темата особенно в Русия бедните мизерници...

Даже и не се усетихте, че не за Русия а за нас я издокарахме...

Има ли още някой който да не е разбрал мизерията от бедност ли и или е обратно ...или нещо друго???
]Мнението е позиционирано и няма общо![
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Селянка написа:
Nuke написа:
Алиса написа: А, не е сакън и не е само у ваше село - и в нашата махала все се намира някой с все още неостъклена кухненска тераса да умирише комшулука с пушеци от готвено и печено. С точно същото оправдание: "то пък щото много чист въздух дишате, че моята печена риба ви е кусурът" Или: "ами скара е, вдига пушеци, апартамента си ли да одимявам". Точно този унаследен манталитет имах предвид. Малко или много, всички си го носим по наследство от бедните времена и градския живот в теснотия.

Хаха, дни след вашия диалог с Ружа за балконските скари попаднах на една новина в руска медия, даже щях да ти я постна с превод, но не ми се вдигаше вече потънала тема.
Вкратце: В Москва съдът наложил наказание 4 дни лишаване от свобода на гражданина Еди-кой си заради това, че печал шашлик на терасата си, а когато гражданинът Еди-що си му направил забележка, първият го напсувал на майка. Любителят на балконско барбекю редовно тормозел съседите си с такива нарушения.
:grin:

То, самото умирисване и ругаене едва ли да е новина точно пък в Русия, но туй, че в Москва вече ги вкарват направо в панделата, явно е. Позамогнаха се и те и взеха да се поевропейчват.
Остъклена е от 20 години, стандартен пвц двоен стъклопакет "люлинска мечта", лятно време става 40 на балкона. Но има няколко тънкаж подробности около скарата, които позволяват нейната употреба без риск от възбуждане на свръхчувствителни неврастенични носове – първо, тя се пуска изключително рядко и никога не за риба, а само за кебапчета стара планина от билата и разни лидълски телешки гъзарийки; второ, самата скара не е от онези старите със стоманените пръчки, които развиват изключително висока температура и после да се чудиш как да ги почистиш, а високотехнологично модернизирано чудо Тефал (ти мислиш за всичко), което изключва скарата автоматик и съответно опушването е сведено до минимум, а след употреба натискаш едно копче и всичко омаслено отива в миялната, така щото при следваща употреба каквото се нагрява да е 100% чисто като бебешко дупенце; и трето – тоя блок е на булевард и почти не съм виждал някой да стои на отворен прозорец, освен баба Зорка от втория етаж, която обожава да снайперира оттам по всяко време на денонощието, от булеварда влиза само прах, бял шум от двигатели и нощно време рев на форсиращи мотоциклети.

Иначе тя москва си е европеизирана още от не помня кой крал или кралица, Пешо 1-ви ми казва гъгъла, само че доколкото разбирам, в случая гражданинът Еди-кой си е бил лишен от свобода не за шашлика на терасата, а защото е нападнал Негово височество гражданинът Еди-що си. Благодаря се на Бога, че съм попаднал на късмета да не живея нито тук, нито на село, сред такива досадници и имам привилегията да си паля скарата когато си поискам, без да раздразня никого... С което не оправдавам простъпката на гражданина Еди-кой си, аз лично нямаше да реагирам така.

имам привилегията да си паля скарата когато си поискам, без да раздразня никого...

разбирам те и приемам, ако аз бях получила всичко наготово, нямаше да се дразня, предполагам. При положение че копам десетки години, за да си купя апартамент, после къща... и некви, няма да конкретизирам какви, да имат самочувстието, че могат да правят каквото си искат, ами... не е нормално, според мен.
Това е по закона за реда на кълване при кокошките. Чел съм за това в една книга на баща ми, с която навремето са го наградили за отлично представяне на окръжна олимпиада по математика през 1972-ра, когато е бил юноша. Във всеки кокошкарник си има ред за кълване. Няма значение по какъв повод – по-силната кокошка кълве по-слабата, по-слабата кълве още по-слабата, и така нататък. Та и ти, като една видна кокошка, която е копала десетки години, за да си купи апартамент, после къща – парите, децата, внуците, бизнеса, камионите, стоте декара двор, най-щастливия Балкан, пардон, Горан, това го знаем много добре, всичко останало – няма значение по какъв повод, си протягаш човката да ме кълвеш... Като няма за какво друго – и кебапчетата са повод.

Та така. Това е по закона за кълване. На кокошките. И понеже случайно изпадна думата математика в темата, за скучаещите безделници оставям една главоблъсканица: (1) с каква скорост трябва да се движиш до твоя кокошкарник от апартамента ви в София, ако в случай че се движеше със 120 км/ч, щеше да подраниш за храненето на кокошките с 30 минути, а ако се движеше с 80 км/ч, тогава щеше да закъснееш с 30 минути, и (2) колко щеше да е разстоянието между софийския ви апартамент и кокошкарника при така поставените хипотетични обстоятелства?
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
Селянка написа:
Nuke написа: Остъклена е от 20 години, стандартен пвц двоен стъклопакет "люлинска мечта", лятно време става 40 на балкона. Но има няколко тънкаж подробности около скарата, които позволяват нейната употреба без риск от възбуждане на свръхчувствителни неврастенични носове – първо, тя се пуска изключително рядко и никога не за риба, а само за кебапчета стара планина от билата и разни лидълски телешки гъзарийки; второ, самата скара не е от онези старите със стоманените пръчки, които развиват изключително висока температура и после да се чудиш как да ги почистиш, а високотехнологично модернизирано чудо Тефал (ти мислиш за всичко), което изключва скарата автоматик и съответно опушването е сведено до минимум, а след употреба натискаш едно копче и всичко омаслено отива в миялната, така щото при следваща употреба каквото се нагрява да е 100% чисто като бебешко дупенце; и трето – тоя блок е на булевард и почти не съм виждал някой да стои на отворен прозорец, освен баба Зорка от втория етаж, която обожава да снайперира оттам по всяко време на денонощието, от булеварда влиза само прах, бял шум от двигатели и нощно време рев на форсиращи мотоциклети.

Иначе тя москва си е европеизирана още от не помня кой крал или кралица, Пешо 1-ви ми казва гъгъла, само че доколкото разбирам, в случая гражданинът Еди-кой си е бил лишен от свобода не за шашлика на терасата, а защото е нападнал Негово височество гражданинът Еди-що си. Благодаря се на Бога, че съм попаднал на късмета да не живея нито тук, нито на село, сред такива досадници и имам привилегията да си паля скарата когато си поискам, без да раздразня никого... С което не оправдавам простъпката на гражданина Еди-кой си, аз лично нямаше да реагирам така.

имам привилегията да си паля скарата когато си поискам, без да раздразня никого...

разбирам те и приемам, ако аз бях получила всичко наготово, нямаше да се дразня, предполагам. При положение че копам десетки години, за да си купя апартамент, после къща... и некви, няма да конкретизирам какви, да имат самочувстието, че могат да правят каквото си искат, ами... не е нормално, според мен.
Това е по закона за реда на кълване при кокошките. Чел съм за това в една книга на баща ми, с която навремето са го наградили за отлично представяне на окръжна олимпиада по математика през 1972-ра, когато е бил юноша. Във всеки кокошкарник си има ред за кълване. Няма значение по какъв повод – по-силната кокошка кълве по-слабата, по-слабата кълве още по-слабата, и така нататък. Та и ти, като една видна кокошка, която е копала десетки години, за да си купи апартамент, после къща – парите, децата, внуците, бизнеса, камионите, стоте декара двор, най-щастливия Балкан, пардон, Горан, това го знаем много добре, всичко останало – няма значение по какъв повод, си протягаш човката да ме кълвеш... Като няма за какво друго – и кебапчетата са повод.

Та така. Това е по закона за кълване. На кокошките. И понеже случайно изпадна думата математика в темата, за скучаещите безделници оставям една главоблъсканица: (1) с каква скорост трябва да се движиш до твоя кокошкарник от апартамента ви в София, ако в случай че се движеше със 120 км/ч, щеше да подраниш за храненето на кокошките с 30 минути, а ако се движеше с 80 км/ч, тогава щеше да закъснееш с 30 минути, и (2) колко щеше да е разстоянието между софийския ви апартамент и кокошкарника при така поставените хипотетични обстоятелства?
А петелът?
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:
Nuke написа: Ми нападнал го е... Вербално. Някъде там из дебелите книги все има закон за това, явно он си е потърсил правата. Аз не бих, понеже такива неща не ми правят впечатление и ги приемам като фон, но както се казва, секви ги има.
Викаш, може да умирисваш до дупка душата на комшията, но не и да го псуваш на майка.
Бе, не са от Люлин тези московци. :lol:

Се сетих за един стар виц. Панелен блок, новодомци всякакви, на горен етаж Пешо, тираджията, 120 кила мъжище с жена си, под тях младо семейство висшисти интелектуалци с бебе. И всяка вечер Пешо след работа сяда на ракийка и салата, надува сръбското и като нахрани душичката, излиза да пуши на балкона и си тръска цигарката върху прясно простряното пране на съседите отдолу. Така седмица, две, месец, два, накрая младият татко се престрашил, щото жена му надула главата и се качил да си поговори с комшията по този въпрос. Звъннал, отворил Пешо и запълнил рамката на вратата.
- Кажи, комшу.
- Уважаеми съседе, много извинявай за безпокойството, но дали ще може малко да намалявате музиката вечер, не можем да приспим бебето, пък и жена ми се оплаква, че трябва да припира прането от цигарена пепел, ако ти е удобно, може ли да не тръскаш поне върху пеленките на детето, бебенце е все пак, много съжалявам, че те занимавам, аз нямам нищо против, ама то, нали, заради детенцето и жена ми недоволства, знаеш как е...
- Добре.
Рекъл Пешо и затръшнал вратата. Пешовица любопитна го пита:
- Кой беше по това време, че те държа половин час?
- А, комшията отдолу, разбрахме се. Ей, жена този е голям мухльо, бе. Вместо да тресне с юмрук по касата като мъж и да изреве "КОМШУ, ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА!!!", той ми се разписукал едва-едва "извинявай, ама да ти еба майката, да ти еба майката..."
Аре, аре... Нерде пепел по прането и бучащо сръбско, нерде кебапчета за вечеря. Не е виц в писмена форма, но този клип брилянтно илюстрира въпросния начин на мислене:

:2tooth:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
Алиса написа:
Nuke написа:
Не го е нападал, ве. "Матерился" - което означава "напсувал." Ся, само за псувни ако вкарваха в панделата /щом не си Путин/, половината шофьори щяха да са вътре.
Аз пък благодаря на Бога, че никой от съседите не ми окадява под прозорците, че щяхме да се матеросваме до второ пришествие.
Ми нападнал го е... Вербално. Някъде там из дебелите книги все има закон за това, явно он си е потърсил правата. Аз не бих, понеже такива неща не ми правят впечатление и ги приемам като фон, но както се казва, секви ги има.

С което пак казвам, не оправдавам постъпката на московския селтак, просто тия неща са ми твърда ниска топка, за да си мръдна пръста. Бели кахъри, че отсреща пекат агне, даже ще се насладя на миризмата. Безброй пъти съм надушвал дъх на загоряла манджичка между етажите и никога не ми е хрумвало да правя разследване, камо ли да търся сметка на "нарушителя". Слава богу, че у нас няма закон, който да забранява печенето на кебапчета на балкона, така че всеки, който има някакъв сериозен проблем с това и не може да заспива до ранни зори от пълен с презрение и див неприязън търбух, може спокойно да се оплаче надълго и нашироко на попа в Армения. Иначе както казах, аз лично отварям прозореца веднъж на високосна и в краен случай, ако толкова много ме подразни как някой е запалил кюфтетата отдолу, просто ще джасна прозореца – пътя на най-малкото съпротивление. Да тръгна да го издирвам, пък да ме псува, пък после да търся полиция, че да го опандизват... Тия филми не са моите.

Виж, ако се вихри бесен купон с аромат на ганджичка и яките бийтове на дре и спенснята – директно звъня на 112, за такива неща прагът ми на поносимост е под нулата.
Харесвам, допадат ми такива мнения...аз съм в къща двор и далечни съседи...но едни от тях дънат яка музика целодневно...и аз им се радвам, че има щастие там...и при мен...случил съм на съседи щото всичките около мен са като мен, се радват на веселие, музика...за ТИШИНАТА и БЕЗМИРИЗНАТА се досещаме че няма да ни се размине...

Чудя се когато стане и това време и на нас ни залипсва музика и миризми от агне, другите на нас дали ще са щастливи тогава, мечтаещи сега за "ТИШИНА"...в кавички щото те сега , и тук, вдигат по як шум от музика...другите...харесвам миризми на вкусно приготвена храна и мнения тук като твоето!

За жени не става дума, те са холограми с цел да ни обслужват нас мъжете! Те не знаят какво искат, просто искат...дрънкулки...:-)
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:
Nuke написа:
Алиса написа: Не го е нападал, ве. "Матерился" - което означава "напсувал." Ся, само за псувни ако вкарваха в панделата /щом не си Путин/, половината шофьори щяха да са вътре.
Аз пък благодаря на Бога, че никой от съседите не ми окадява под прозорците, че щяхме да се матеросваме до второ пришествие.
Ми нападнал го е... Вербално. Някъде там из дебелите книги все има закон за това, явно он си е потърсил правата. Аз не бих, понеже такива неща не ми правят впечатление и ги приемам като фон, но както се казва, секви ги има.

С което пак казвам, не оправдавам постъпката на московския селтак, просто тия неща са ми твърда ниска топка, за да си мръдна пръста. Бели кахъри, че отсреща пекат агне, даже ще се насладя на миризмата. Безброй пъти съм надушвал дъх на загоряла манджичка между етажите и никога не ми е хрумвало да правя разследване, камо ли да търся сметка на "нарушителя". Слава богу, че у нас няма закон, който да забранява печенето на кебапчета на балкона, така че всеки, който има някакъв сериозен проблем с това и не може да заспива до ранни зори от пълен с презрение и див неприязън търбух, може спокойно да се оплаче надълго и нашироко на попа в Армения. Иначе както казах, аз лично отварям прозореца веднъж на високосна и в краен случай, ако толкова много ме подразни как някой е запалил кюфтетата отдолу, просто ще джасна прозореца – пътя на най-малкото съпротивление. Да тръгна да го издирвам, пък да ме псува, пък после да търся полиция, че да го опандизват... Тия филми не са моите.

Виж, ако се вихри бесен купон с аромат на ганджичка и яките бийтове на дре и спенснята – директно звъня на 112, за такива неща прагът ми на поносимост е под нулата.
Харесвам, допадат ми такива мнения...аз съм в къща двор и далечни съседи...но едни от тях дънат яка музика целодневно...и аз им се радвам, че има щастие там...и при мен...случил съм на съседи щото всичките около мен са като мен, се радват на веселие, музика...за ТИШИНАТА и БЕЗМИРИЗНАТА се досещаме че няма да ни се размине...

Чудя се когато стане и това време и на нас ни залипсва музика и миризми от агне, другите на нас дали ще са щастливи тогава, мечтаещи сега за "ТИШИНА"...в кавички щото те сега , и тук, вдигат по як шум от музика...другите...харесвам миризми на вкусно приготвена храна и мнения тук като твоето!

За жени не става дума, те са холограми с цел да ни обслужват нас мъжете! Те не знаят какво искат, просто искат...дрънкулки...:-)
Как' загатна Грийна, в Люлин не важат общоприетите юридически закони... Можеш да пречиш, а може и да ти е хубаво – изборът е твой. Миризма на кебапчета и агнешко/телешко винаги ще има, въпросът е на теб това дали ти допада, или предпочиташ стерилния смог и арогантните обноски до гроб. София е бетон и красиво – ключът от вратата е да го откриеш и да му се наслаждаваш, докато можеш – защото никой не е по-голям от хляба... И виното!

Така както Селянката – това е да каже Ружа – живеее на 2 декара двор, по същия начин тя никога не е оставяла 100 еврака на сервитьорката в пицарията, никога не е давала 20 кинта на бедния автомивкаджия, който се бъхти по 1 час колата ти да заприлича на нова, никога не си е бъркала в джоба за някой, който е в по-неравностойно положение от нея... Факт от живота, и никой няма как да го промени!
Алиса

Мнение от Алиса »

Nuke написа:
Алиса написа:
Nuke написа: Ми нападнал го е... Вербално. Някъде там из дебелите книги все има закон за това, явно он си е потърсил правата. Аз не бих, понеже такива неща не ми правят впечатление и ги приемам като фон, но както се казва, секви ги има.
Викаш, може да умирисваш до дупка душата на комшията, но не и да го псуваш на майка.

Се сетих за един стар виц. Панелен блок, новодомци всякакви, на горен етаж Пешо, тираджията, 120 кила мъжище с жена си, под тях младо семейство висшисти интелектуалци с бебе. И всяка вечер Пешо след работа сяда на ракийка и салата, надува сръбското и като нахрани душичката, излиза да пуши на балкона и си тръска цигарката върху прясно простряното пране на съседите отдолу. Така седмица, две, месец, два, накрая младият татко се престрашил, щото жена му надула главата и се качил да си поговори с комшията по този въпрос. Звъннал, отворил Пешо и запълнил рамката на вратата.
- Кажи, комшу.
- Уважаеми съседе, много извинявай за безпокойството, но дали ще може малко да намалявате музиката вечер, не можем да приспим бебето, пък и жена ми се оплаква, че трябва да припира прането от цигарена пепел, ако ти е удобно, може ли да не тръскаш поне върху пеленките на детето, бебенце е все пак, много съжалявам, че те занимавам, аз нямам нищо против, ама то, нали, заради детенцето и жена ми недоволства, знаеш как е...
- Добре.
- А, комшията отдолу, разбрахме се. Ей, жена този е голям мухльо, бе. Вместо да тресне с юмрук по касата като мъж и да изреве "КОМШУ, ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА!!!", той ми се разписукал едва-едва "извинявай, ама да ти еба майката, да ти еба майката..."
Аре, аре... Нерде пепел по прането и бучащо сръбско, нерде кебапчета за вечеря. Не е виц в писмена форма, но този клип брилянтно илюстрира въпросния начин на мислене:

https://www.youtube.com/watch?v=60QjtkhpSIU

За някои ползи от юнашкото псуване на майка ставаше дума във вица, ама нейсе.
Който разбрал, разбрал.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:
Nuke написа:
Алиса написа: Викаш, може да умирисваш до дупка душата на комшията, но не и да го псуваш на майка.

- Кажи, комшу.
- Добре.

https://www.youtube.com/watch?v=60QjtkhpSIU

За някои ползи от юнашкото псуване на майка ставаше дума във вица, ама нейсе.
Който разбрал, разбрал.
А, вицът е топ, след кратка редакцийка категорично влезе в персоналната колекция. :cool:
Алиса

Мнение от Алиса »

Nuke написа: "За някои ползи от юнашкото псуване на майка ставаше дума във вица, ама нейсе.
Който разбрал, разбрал."

А, вицът е топ, след кратка редакцийка категорично влезе в персоналната колекция. :cool:
Анджък, де. Ако трябва да обяснявам виц, то по-добре да не го разказвам, но щом се губим в превода, ще се насмета, защото вицът е точно за изгубени в превода хора от различни нива и среди. Тираджията /стереотипен бачкатор от Люлин :lol:/ и интелектуалецът /стереотипен питомец от центъра на София/, съседи по неволя и всеки с навиците си. Възниква съседски проблем за единия, за който другият и не подозира. Ощетеният пробва да го реши според домашното си възпитание - с обяснения, хиляда извинения, демек, културно. А ощетяващият, на практика сговорчив човек, го оценява също според домашното си възпитание - "абе, тегли ми една псувня по мъжки, че да те разбера от половин дума".
:winkw:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Алиса написа:
Nuke написа: "За някои ползи от юнашкото псуване на майка ставаше дума във вица, ама нейсе.
Който разбрал, разбрал."

Анджък, де. Ако трябва да обяснявам виц, то по-добре да не го разказвам, но щом се губим в превода, ще се насмета, защото вицът е точно за изгубени в превода хора от различни нива и среди. Тираджията /стереотипен бачкатор от Люлин :lol:/ и интелектуалецът /стереотипен питомец от центъра на София/, съседи по неволя и всеки с навиците си. Възниква съседски проблем за единия, за който другият и не подозира. Ощетеният пробва да го реши според домашното си възпитание - с обяснения, хиляда извинения, демек, културно. А ощетяващият, на практика сговорчив човек, го оценява също според домашното си възпитание - "абе, тегли ми една псувня по мъжки, че да те разбера от половин дума".
Не разбрах вица, може ли пак да ми го обясниш?
Какво е това "интелектуалец"?
Да не е Е.И.И. /Естествено Изкуствен Интелект/?
Питам по какво се различават?
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

ПЪТник две написа:
Nuke написа:
Селянка написа:

А петелът?
е стига де, майка ми, баща ми, златни медали, олимпиади...знаем. похвали с нещо, което ти си постигнал, без 5 часовите разходки на кучетата.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Селянка написа:
ПЪТник две написа:
Nuke написа: Това е по закона за реда на кълване при кокошките. Чел съм за това в една книга на баща ми, с която навремето са го наградили за отлично представяне на окръжна олимпиада по математика през 1972-ра, когато е бил юноша. Във всеки кокошкарник си има ред за кълване. Няма значение по какъв повод – по-силната кокошка кълве по-слабата, по-слабата кълве още по-слабата, и така нататък. Та и ти, като една видна кокошка, която е копала десетки години, за да си купи апартамент, после къща – парите, децата, внуците, бизнеса, камионите, стоте декара двор, най-щастливия Балкан, пардон, Горан, това го знаем много добре, всичко останало – няма значение по какъв повод, си протягаш човката да ме кълвеш... Като няма за какво друго – и кебапчетата са повод.

А петелът?
е стига де, майка ми, баща ми, златни медали, олимпиади...знаем. похвали с нещо, което ти си постигнал, без 5 часовите разходки на кучетата.
Ако мнението ти към мен е грешка, че е към мен, това е нормално при тези тагове, често ще ни се случва. Разхождал съм куче, не по пет часа, но зная какво е, което ти не знаеш защото не си разхождала куче....
Но ако мнението ти е към мен, и ме питаш по темата какво съм постигнал, ще съм кратък, не съм с памперси както написа Лиса за мен , пет дена в седмицата от 17ч.до 20ч спортувам в зала за тенис на маса, значи съм не с памперси , а на самоход...имам добра пенсия и регистриран 55г. трудов стаж и осигуровки... не съм на памперси- постигнах. Пожелавам го на всички.

И по темата ПИТАМ, що има и мръсно тук-питам, от бедност ли е или е от богатство? От икономическа грамотност ли е, от какво е, питам? Питам нас.
Е темата!
Алиса

Мнение от Алиса »

ПЪТник две написа: Но ако мнението ти е към мен, и ме питаш по темата какво съм постигнал, ще съм кратък, не съм с памперси както написа Лиса за мен , пет дена в седмицата от 17ч.до 20ч спортувам в зала за тенис на маса, значи съм не с памперси , а на самоход...имам добра пенсия и регистриран 55г. трудов стаж и осигуровки... не съм на памперси- постигнах. Пожелавам го на всички.
То и аз не съм плешива и никога не съм била, в момента съм с гъста коса до раменете.
Което никак не те спира като назлобееш, да се просереш словесно и да мяткаш разни коментари за външния ми вид. Та, докато аз съм плешива в коментарите ти, ти си с препълнен памперс. Това е положението.

Вземай лопедиум, преди да пишеш, помага.
:lol:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Алиса написа:
ПЪТник две написа: Но ако мнението ти е към мен, и ме питаш по темата какво съм постигнал, ще съм кратък, не съм с памперси както написа Лиса за мен , пет дена в седмицата от 17ч.до 20ч спортувам в зала за тенис на маса, значи съм не с памперси , а на самоход...имам добра пенсия и регистриран 55г. трудов стаж и осигуровки... не съм на памперси- постигнах. Пожелавам го на всички.
То и аз не съм плешива и никога не съм била, в момента съм с гъста коса до раменете.
Което никак не те спира като назлобееш, да се просереш словесно и да мяткаш разни коментари за външния ми вид. Та, докато аз съм плешива в коментарите ти, ти си с препълнен памперс. Това е положението.

ЗНАЧИ, те издокарах до истината..ебаси, велик съм.
Ти първа уж ме попита има ли кой да ми сменя памперсите, а аз и написах според твоето, че си плешива. То пък сега пишеш ,че не било вярно....Разбира се че не е вярно което написа за мен и аз за теб.
Но се разбира , чак сега когато те разкрих, и точно заради това съм велик-разголвам забулени Изиди катотеб...
Велик съм защото те принудих да си кажеш, че нито ти си плешива нито аз съм с памперси...
Разбулвам забулени Изиди!
А ти откога си имаш пак коса?
И защо тук има и ГРОЗНО?
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

ПЪТник две написа:
Алиса написа:

Ти първа уж ме попита има ли кой да ми сменя памперсите, а аз и написах според твоето, че си плешива. То пък сега пишеш ,че не било вярно....Разбира се че не е вярно което написа за мен и аз за теб.
Но се разбира , чак сега когато те разкрих, и точно заради това съм велик-разголвам забулени Изиди катотеб...
Велик съм защото те принудих да си кажеш, че нито ти си плешива нито аз съм с памперси...
И защо тук има и ГРОЗНО?
Като спомена Изиди и изидене! :grin: :grin:

"Изыди, Сатана!" :twisted: :twisted: :lol:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:
ПЪТник две написа:
Алиса написа: То и аз не съм плешива и никога не съм била, в момента съм с гъста коса до раменете.

И защо тук има и ГРОЗНО?
Като спомена Изиди и изидене! :grin: :grin:

"Изыди, Сатана!" :twisted: :twisted: :lol:
Не е това Наки .
Изида е богиня, а Лиса е неосъзната богиня!
Лиса ми е Учителка и не е Сатана, а ти си ми като брат...

Лиса нищо не каза пак по темата освен че съм се насрал-тя ми е учителка, как трябва да се пазя да не стана като нея....!
Учи се Наки, учи се...тук във този форум е най лесното място за учение.... Възползвам се!
Алиса

Мнение от Алиса »

Пътник, не ми се обяснявай като ученичка.
Знаем ти циганските номера от години.

Земай си лопедиумчето и лека нощ.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:

Найс. Така те искам... Да не съм чул повече, че се носиш по гола глава! :blum:

...

Изображение

https://youtu.be/eNvUS-6PTbs?si=U9iJhskrkoOVRGvq&t=37

:))
Алиса

Мнение от Алиса »

Nuke написа:
Алиса написа: То и аз не съм плешива и никога не съм била, в момента съм с гъста коса до раменете.

Абе, дедазнам, колебая се. Пак прически, обеми, нагласации пред огледалото, фризьорки, пък добре ли ще ме подстрижат, зле ли... Вържа си пиргите да не ми пречат, докато работя и готвя, пусна ги за красота, то фасонът им се посплескал, давай да го оправяме, обирай косми от възглавницата и дрехите, въобще излишна хамалогия за едната хубост. Найш колко е лесен животът с войнишка подстрижка! Няма сушоари, четки, гребени, пресички, ластици, шнолки, дърпане, скубане, висене пред огледалото. Излезеш изпод душа, подсушиш главата с една хавлия и си рахат. На масайките какво им е - цял живот си ходят с обръснати тикви и никой в племето не ги нарочва за грозни и плешиви. Пък ние тук ще се задушим от предразсъдъци и данък обществено мнение.
:evil:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Алиса написа: Абе, дедазнам, колебая се. Пак прически, обеми, нагласации пред огледалото, фризьорки, пък добре ли ще ме подстрижат, зле ли... Вържа си пиргите да не ми пречат, докато работя и готвя, пусна ги за красота, то фасонът им се посплескал, давай да го оправяме, обирай косми от възглавницата и дрехите, въобще излишна хамалогия за едната хубост. Найш колко е лесен животът с войнишка подстрижка! Няма сушоари, четки, гребени, пресички, ластици, шнолки, дърпане, скубане, висене пред огледалото. Излезеш изпод душа, подсушиш главата с една хавлия и си рахат. На масайките какво им е - цял живот си ходят с обръснати тикви и никой в племето не ги нарочва за грозни и плешиви. Пък ние тук ще се задушим от предразсъдъци и данък обществено мнение.
Имаше един дизайнер- от най-големите две три имена, не помня кой, беше казал "анцугът е капитулация". Мисля, че е вярна приказка. Удобно е да си разчорлена и с къса коса, но е удобно да си раздърпана, измачкана и мръсна, нали?
Мисля, че човек трябва да полага старание във всичко през деня си. Дори и релаксът трябва да бъде изпипан така че да носи най-голямо удоволствие. Не казвам, че е възможно непрекъснато да се стараем, то става малко Монк, но да опитаме да го правим намирам за задължително.
Няма удоволствие в удобство, постигнато със съзнанието че си дъвка.
Алиса

Мнение от Алиса »

Green Light написа:
Алиса написа: Абе, дедазнам, колебая се. Пак прически, обеми, нагласации пред огледалото, фризьорки, пък добре ли ще ме подстрижат, зле ли... Вържа си пиргите да не ми пречат, докато работя и готвя, пусна ги за красота, то фасонът им се посплескал, давай да го оправяме, обирай косми от възглавницата и дрехите, въобще излишна хамалогия за едната хубост. Найш колко е лесен животът с войнишка подстрижка! Няма сушоари, четки, гребени, пресички, ластици, шнолки, дърпане, скубане, висене пред огледалото. Излезеш изпод душа, подсушиш главата с една хавлия и си рахат. На масайките какво им е - цял живот си ходят с обръснати тикви и никой в племето не ги нарочва за грозни и плешиви. Пък ние тук ще се задушим от предразсъдъци и данък обществено мнение.
Имаше един дизайнер- от най-големите две три имена, не помня кой, беше казал "анцугът е капитулация". Мисля, че е вярна приказка. Удобно е да си разчорлена и с къса коса, но е удобно да си раздърпана, измачкана и мръсна, нали?
Мисля, че човек трябва да полага старание във всичко през деня си. Дори и релаксът трябва да бъде изпипан така че да носи най-голямо удоволствие. Не казвам, че е възможно непрекъснато да се стараем, то става малко Монк, но да опитаме да го правим намирам за задължително.
Тоз дизайнер да го духа! Драпа си за хлебеца човекът, затова се промотира като моден законодател. Спортният анцуг, носен в ежедневието, е от най-големите придобивки на модерния феминизъм. Преди 120 години липсата на корсет е била капитулация пред грозотията, мръсотията, безпорядъка и нравствената разпасаност на жените. Пък панталон и костюм мъжка кройка, облечени от жена!!! Аууууу, каква разпоретина!

А удобство, произтичащо от съзнанието, че не си ничия дъвка има ли?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Алиса написа: А удобство, произтичащо от съзнанието, че не си ничия дъвка има ли?
:-)

Има.

Впрочем аз намирам очарование и в късата дамска прическа, не ме разбирай погрешно. И в небрежния стил, и в релакса цял ден на дивана...

Ако има нещо против което е изказвам, това е че удобството не трябва да бъде оправдание за липсата на добър вкус и харесване на това как изглежда човек за самия себе си.
Не твъдя че го казваш.
Дори обратното - сигурен съм, че не го.

П.П. В анцуга не намирам очарование, не ми харесва тази дреха, но не е това важното.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:
Nuke написа:

Абе, дедазнам, колебая се. Пак прически, обеми, нагласации пред огледалото, фризьорки, пък добре ли ще ме подстрижат, зле ли... Вържа си пиргите да не ми пречат, докато работя и готвя, пусна ги за красота, то фасонът им се посплескал, давай да го оправяме, обирай косми от възглавницата и дрехите, въобще излишна хамалогия за едната хубост. Найш колко е лесен животът с войнишка подстрижка! Няма сушоари, четки, гребени, пресички, ластици, шнолки, дърпане, скубане, висене пред огледалото. Излезеш изпод душа, подсушиш главата с една хавлия и си рахат. На масайките какво им е - цял живот си ходят с обръснати тикви и никой в племето не ги нарочва за грозни и плешиви. Пък ние тук ще се задушим от предразсъдъци и данък обществено мнение.
Сешоарът е задължителен атрибут на съвременната красавица. Въпросът е не дали, а каква глава сушиш... Твоята трябва да е красива дори и подстригана късо. Виждал съм такава жена в квартала и питая към нея дълбок респект -- знаеш ли какво хубаво кученце има! :))
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
Алиса написа:
Nuke написа:
Сешоарът е задължителен атрибут на съвременната красавица. Въпросът е не дали, а каква глава сушиш... Твоята трябва да е красива дори и подстригана късо. Виждал съм такава жена в квартала и питая към нея дълбок респект -- знаеш ли какво хубаво кученце има! :))
А виждал ли си тук жена, която да ти и написала че е без коса, а после да ти каже че никога не е била без коса?

Такава жена няма да срещнеш с куче. Жените с кучета се специални, и държат на кучетата си все едно са те самите---- а плешиво и лъжливо куче няма!
Алиса

Мнение от Алиса »

Green Light написа:
Алиса написа: А удобство, произтичащо от съзнанието, че не си ничия дъвка има ли?
:-)

Има.

Впрочем аз намирам очарование и в късата дамска прическа, не ме разбирай погрешно. И в небрежния стил, и в релакса цял ден на дивана...

Ако има нещо против което е изказвам, това е че удобството не трябва да бъде оправдание за липсата на добър вкус и харесване на това как изглежда човек за самия себе си.
Не твъдя че го казваш.
Дори обратното - сигурен съм, че не го.

П.П. В анцуга не намирам очарование, не ми харесва тази дреха, но не е това важното.
Аз пък си примирам по мъже с дълги коси. Да се чудиш, защо не успявам да убедя ни един да си пусне и поддържа коса до кръста, за да угоди на добрия ми вкус, но от мен се очаква да изглеждам еди-как си, за да бъда приемлива. Излиза, че еталонът за добър вкус винаги е в нечия друга глава, но не и в моята. И това ако не е робство, подтисничество и диктат, не знам кое е. :grin:

Разбира се, че няма очарование в анцуга. Къде по-очарователно е да плевя и копая в градината с елегантна копринена рокля, обувки на висок ток, прическа, накити и грим. Стига господата, вършещи същото, да са с безупречно изгладени панталони с ръб, риза, сако и вратовръзка.
:blum:
Алиса

Мнение от Алиса »

Nuke написа: Сешоарът е задължителен атрибут на съвременната красавица. Въпросът е не дали, а каква глава сушиш... Твоята трябва да е красива дори и подстригана късо. Виждал съм такава жена в квартала и питая към нея дълбок респект -- знаеш ли какво хубаво кученце има! :))
А, значи по-грозничките не са длъжни да ползват сушоар. Уф, отдъхнах си. Обявявам се за грозна като смъртта и подарявам два броя сушоари.

А вий за цял Люлин само с една красавица ли разполагате? И то, с кученце, фризирано със сушоар.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:
Nuke написа: Сешоарът е задължителен атрибут на съвременната красавица. Въпросът е не дали, а каква глава сушиш... Твоята трябва да е красива дори и подстригана късо. Виждал съм такава жена в квартала и питая към нея дълбок респект -- знаеш ли какво хубаво кученце има! :))
А, значи по-грозничките не са длъжни да ползват сушоар. Уф, отдъхнах си. Обявявам се за грозна като смъртта и подарявам два броя сушоари.

А вий за цял Люлин само с една красавица ли разполагате? И то, с кученце, фризирано със сушоар.
Откак отвориха мола, шсе учудиш как люлинските дами постоянно се разкрасяват. :))

Относно кучето, не е необходимо да е фризирано и подсушено със сешоар, за да бъде хубаво – аз например къпя моето с шампоан вечерите преди годишните ваксини при чичо доктор и като я подсуша с хавлията, на другия ден е къпано кученце... Козината й е къса и не пуска много косми. :winkw:

Изображение
Алиса

Мнение от Алиса »

Nuke написа: Относно кучето, не е необходимо да е фризирано и подсушено със сешоар, за да бъде хубаво – аз например къпя моето с шампоан вечерите преди годишните ваксини при чичо доктор и като я подсуша с хавлията, на другия ден е къпано кученце... Козината й е къса и не пуска много косми. :winkw:
В нашия блок живеят два дребни померана, единият бял, другият златистобял, приходящ, внучката го оставя често на баба си, когато хукне нанякъде с приятели. С бухнала на всички страни дълга козинка приличат на пухкави самоходни топки, аз ги наричам Глухарчо. Те са точно като глухарчета с по една лисича муцунка отпред. Не знам как се поддържа такъв фасон, но май без ресане и сушоарене не става. Бабата е в съседния апартамент и като я засека с Глухарчо навън, ми идва да го намачкам, обаче много проклето кученце. Лае като побесняло с един висок писклив глас, ако го доближат, та чак и у тях не млъква, през стената се чува. То, ако не става за гушкане и мачкане, язък му за красотата.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:
Nuke написа: Относно кучето, не е необходимо да е фризирано и подсушено със сешоар, за да бъде хубаво – аз например къпя моето с шампоан вечерите преди годишните ваксини при чичо доктор и като я подсуша с хавлията, на другия ден е къпано кученце... Козината й е къса и не пуска много косми. :winkw:
В нашия блок живеят два дребни померана, единият бял, другият златистобял, приходящ, внучката го оставя често на баба си, когато хукне нанякъде с приятели. С бухнала на всички страни дълга козинка приличат на пухкави самоходни топки, аз ги наричам Глухарчо. Те са точно като глухарчета с по една лисича муцунка отпред. Не знам как се поддържа такъв фасон, но май без ресане и сушоарене не става. Бабата е в съседния апартамент и като я засека с Глухарчо навън, ми идва да го намачкам, обаче много проклето кученце. Лае като побесняло с един висок писклив глас, ако го доближат, та чак и у тях не млъква, през стената се чува. То, ако не става за гушкане и мачкане, язък му за красотата.
Става, става, наскоро едно малко дете я цунка по главичката. Ако решиш да й се порадваш, даже маха с опашка.

Но е невъзпитана около велосипедисти, бегачи, тротинетки, автомобили, и изобщо всичко, което се движи с над 5 км/ч, а и с някои кучета и стопани не се спогажда и агресира... Последното лято на крайбрежната в Балчик дори съумя да събори един чуждестранен велосипедист на земята, а преди това – възрастен човек в София на изхода от парка към ОМВ-то, който пострада много жестоко – разглезено куче, на което всичко му е позволено. Само веднъж съм я бил вкъщи като малка – с възглавница, защото не преставаше да ръфа стената на моята стая –, и вендъж като голяма, когато й вкарах един мощен токат, понеже се беше запиляла някъде в гората над полегатата алея към горния мост да яде лайна. Тя е копрофаг, и ветеринарят каза, че има извратен апетит, което не помогна с нищо. С немската овчарка съм стигал до обезщетение за ветеринарно-медицински разходи... Не искам и с нея да стигам дотам. Когато я взимах, тя бе окаяно кученце от с. Бреница с бълхи. Имаше и по-хубави от нея – в Търговище – но нямах пари за това, и затова се влюбих в нея... То е такова, каквото е.

Изображение

https://i.postimg.cc/44N9XJ14/image-to-be-engraved.jpg

https://youtu.be/4kHl4FoK1Ys?si=4ixzXucUMDFE_0aQ&t=139
Последно промяна от Nuke на 28.03.26, 09:15, променено общо 1 път.
Алиса

Мнение от Алиса »

А, твоята кучка е лигла. Май всички едри кучета, които познавам, са глезльовци и дават да ги чеша зад ушите. Думата ми беше за онова дребното, дето хем е като плюшена играчка, хем злобее. Преди имаше един пинчер във входа, джобен формат, по-ситно от котараците, обаче ръмжи, лае, налита и се зъби насреща ми, все едно е Баскервилското куче. Него така го бях кръстила. Кучешка им работа.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Лигла, точно... Обича да се катери по хората и да я милват по главицата и да й мачкат ушите. Шушона, какво да я правиш... Любимото й е да ближе по лицето, но аз вече не й давам.

Изображение

https://i.postimg.cc/Dy77bgZK/20231203-194322.jpg
Последно промяна от Nuke на 28.03.26, 09:13, променено общо 1 път.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПП: Най-много ме е страх да не я ухапе някоя балчишка пепелянка, понеже съм виждал змии там и ако това се случи на полето напът за панорамата, където обича да се закача с костенурките, или долу, на брега, по пътя за балчишката крайбрежна алея – само обратно до вкъщи ми е 1 час; отделно после още половин-един до Варна или 15-20 минути до Балчик – за под 2-3 часа не мога да стигна до ветеринар... Ако изобщо бих могъл да намеря, че тая сладка шушона все по празниците страда.

Но да не дърпаме дявола за опашката.

Изображение

https://i.postimg.cc/GLGpC5NY/20251118-075330.jpg

ППП: Поздрави,

https://www.youtube.com/watch?v=QN41vuy-hh0

Изображение
Последно промяна от Nuke на 28.03.26, 09:12, променено общо 1 път.
Алиса

Мнение от Алиса »

Nuke написа:ПП: Най-много ме е страх да не я ухапе някоя балчишка пепелянка, понеже съм виждал змии там и ако това се случи на полето напът за панорамата, където обича да се закача с костенурките, или долу, на брега, по пътя за балчишката крайбрежна алея – само обратно до вкъщи ми е 1 час; отделно после още половин-един до Варна или 15-20 минути до Балчик – за под 2-3 часа не мога да стигна до ветеринар... Ако изобщо бих могъл да намеря, че тая сладка шушона все по празниците страда.

Виждал си ти... смоци на къра и някоя водна змийка на плажа у камънака. Отровниците в България не са агресивни, а плашливи и не нападат, апят само при самозащита. Пък и най-тъпото градско куче има някакви инстинкти и не хуква зорлем да дърпа змиите за опашките.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

А що не се обучиш и не си носеш антидот. Ако си такъв фен на дивото зове. М? И ако стане нещо ще я спасиш ти самия.
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Алиса написа:А, твоята кучка е лигла. Май всички едри кучета, които познавам, са глезльовци и дават да ги чеша зад ушите. Думата ми беше за онова дребното, дето хем е като плюшена играчка, хем злобее. Преди имаше един пинчер във входа, джобен формат, по-ситно от котараците, обаче ръмжи, лае, налита и се зъби насреща ми, все едно е Баскервилското куче. Него така го бях кръстила. Кучешка им работа.
:grin::grin::grin:

Сетих се за нещо, преди доста години, още си живеехме в София.
Та, разхождаме се в Западния парк и насреща ни един кучак, към то 25-30 кила, порода-подобрена. Веднага скочи и собственика от храсталака. Карамфилов вика : ей, това като баскервилското куче бе, страшен дзвер. Младежът, около 30 и малко години, изгледа учудено и каза : не я знам тази порода. И си продължи тичайки по алеята.:grin:
Tanya

Re: Почему там, где бедно, там грязно

Мнение от Tanya »

Кой чисти там където е бедно ..
... и кой чисти там където e богато?
Последно промяна от Tanya на 27.03.26, 15:43, променено общо 2 пъти.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Алиса написа:
Nuke написа:ПП: Най-много ме е страх да не я ухапе някоя балчишка пепелянка, понеже съм виждал змии там и ако това се случи на полето напът за панорамата, където обича да се закача с костенурките, или долу, на брега, по пътя за балчишката крайбрежна алея – само обратно до вкъщи ми е 1 час; отделно после още половин-един до Варна или 15-20 минути до Балчик – за под 2-3 часа не мога да стигна до ветеринар... Ако изобщо бих могъл да намеря, че тая сладка шушона все по празниците страда.

Виждал си ти... смоци на къра и някоя водна змийка на плажа у камънака. Отровниците в България не са агресивни, а плашливи и не нападат, апят само при самозащита. Пък и най-тъпото градско куче има някакви инстинкти и не хуква зорлем да дърпа змиите за опашките.
Анджак при самозащита де. Тя редовно обръща костенурките по гръб и ако види змия – каквато е глупачка, като нищо може да се приближи към нея, за да я закача. На плажа у камънака – не, но там изрично пише "пепелянки", иначе съм виждал по пътя нагоре към полето на асфалта и след като минават оттам, силно вероятно е и на самото поле да...
Remmivs написа:А що не се обучиш и не си носеш антидот. Ако си такъв фен на дивото зове. М? И ако стане нещо ще я спасиш ти самия.
За третирането на кучета при ухапване от пепелянка се учи най-малко 5-6 години... Антидотовете от онлайн пазара са за хомо сапиенс, оттам и различното лечение. Тези серуми са едно, но да знаеш как и в какви пропорции да ги приложиш на ухапано от змия куче, е съвсем друго, трето и четвърто да го направиш и пето и шесто да спасиш животинката. Аз нямам такава квалификация и би било по-добре да потърся компетентна помощ навреме, отколкото да преоткривам топлата вода.

https://youtu.be/Re644qgnCtw?si=RcDBqRcqVyElw_bB&t=25

Изображение
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Remmivs написа:А що не се обучиш и не си носеш антидот. Ако си такъв фен на дивото зове. М? И ако стане нещо ще я спасиш ти самия.
С извинение, не е на място питането ми, но все форумен въпрос.
Има ли начин да се ограничат огромните снимки, които се публикуват?
Благодаря!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Алиса написа:Аз пък си примирам по мъже с дълги коси. Да се чудиш, защо не успявам да убедя ни един да си пусне и поддържа коса до кръста, за да угоди на добрия ми вкус, но от мен се очаква да изглеждам еди-как си, за да бъда приемлива.
...
Аз съм с дълга коса. Малко под раменете. Пусната гъста и съвсем леко чуплива. Никога не я връзвам. Тъмно руса е, но през лятото изсветлява от слънцето и добре се връзва с тена ми.
Много си я харесвам и мисля, че това че е само във въображението ми няма никакво значение.
Алиса

Мнение от Алиса »

Green Light написа:
Алиса написа:Аз пък си примирам по мъже с дълги коси. Да се чудиш, защо не успявам да убедя ни един да си пусне и поддържа коса до кръста, за да угоди на добрия ми вкус, но от мен се очаква да изглеждам еди-как си, за да бъда приемлива.
...
Аз съм с дълга коса. Малко под раменете. Пусната гъста и съвсем леко чуплива. Никога не я връзвам. Тъмно руса е, но през лятото изсветлява от слънцето и добре се връзва с тена ми.
Много си я харесвам и мисля, че това че е само във въображението ми няма никакво значение.
А прически правиш ли си със сушоар, четка, преса, стилизиращи продукти? :grin:
Аве, ти си мъж, и с омазнени чорлави пирги да ходиш, и със залепнали от пот космаци по лицето, и мокър от банята да излезеш, никой няма да те нарочи за урунгел. Пък и в кухнята не влизаш да ти падат косите на очите и космите в тенджерите и тиганите, ако не ги прибереш и вържеш.
Публикувай отговор