Прекрояване на форума - UPDATE!
Прекрояване на форума - UPDATE!
ЪПДЕЙТ: МЕСТЕНЕТО НА НОВОТО МЯСТО СЕ ОТЛАГА ЗА 13 АПРИЛ!
Хай, банда!
Със сър Remmivs планираме първият етап на миграцията в началото на април. (Извиняваме се за забавянето, но това е неприятният ефект от ходенето на работа)
Това означава, че след 13.04.2026 г. някъде към 8:00-9:00 заранта, затваряме тукашния форум за да можем да източим данните и да ги качим на временното място https://3o4o.club.
Очакваното време за поява на форума в https://3o4o.club е някъде около 13:00 ч., така че гледайте там има ли разкритие.
Споделените мисли и страсти в този форум след така указаното време за старт на прехвърлянето ще изчезнат в небитието, така че искрено препоръчваме да не пишете тук от 13/04/2026 нататък.
Етап две ще стартира с ъпгрейд на местната фауна до последна версия и в последствие, по аналогичен начин, ще прехвърлим всичко от временното обиталище насам. Но за това ще бъдете допълнително уведомени.
Ако се появи някаква пречка за изпълнението на плана, ще пишем.
Хау, както е казал Седящият Бик.
Хай, банда!
Със сър Remmivs планираме първият етап на миграцията в началото на април. (Извиняваме се за забавянето, но това е неприятният ефект от ходенето на работа)
Това означава, че след 13.04.2026 г. някъде към 8:00-9:00 заранта, затваряме тукашния форум за да можем да източим данните и да ги качим на временното място https://3o4o.club.
Очакваното време за поява на форума в https://3o4o.club е някъде около 13:00 ч., така че гледайте там има ли разкритие.
Споделените мисли и страсти в този форум след така указаното време за старт на прехвърлянето ще изчезнат в небитието, така че искрено препоръчваме да не пишете тук от 13/04/2026 нататък.
Етап две ще стартира с ъпгрейд на местната фауна до последна версия и в последствие, по аналогичен начин, ще прехвърлим всичко от временното обиталище насам. Но за това ще бъдете допълнително уведомени.
Ако се появи някаква пречка за изпълнението на плана, ще пишем.
Хау, както е казал Седящият Бик.
Последно промяна от maggot на 13.04.26, 07:04, променено общо 4 пъти.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- ПЪТник две
Re: Прекрояване на форума
Харесва ми, да изчезнат простотиите ми писани тук..., но нека не се заблуждаваме, че изчезват.maggot написа:Хай, банда! ...
Споделените мисли и страсти в този форум след така указаното време за старт на прехвърлянето ще изчезнат в небитието, ...
Първо сървърите ПОМНЯТ всичко и е записано....и второ Сървърите записват какво си казал.
Акаша — какво си преживял, почувствал, избрал.
Сървърите пазят данни.
Акаша пази смисъл.
Сървърите пазят копие.
Акаша пази отпечатък.
Така че нищо няма да изчезне Небитие няма!
Така ли е или не е така?
]Мнението е позиционирано и няма общо![
Началник, ама то не зависи от нас!Тояга написа:I shall try.....nakibest написа:Failure not an option.Тояга написа:Ох, пак ще местим багажа. Ами, ще го местим и дано да е успешно.![]()
Миграцията ще се прави от екипа на форумите, който явно е от добри професионалисти, та няма нищо страшно..
Ако заминат 2-3 нечии писания, ще го преживеем.
Не се прави на улав!!ПЪТник две написа:Харесва ми, да изчезнат простотиите ми писани тук..., но нека не се заблуждаваме, че изчезват.maggot написа:Хай, банда! ...
Споделените мисли и страсти в този форум след така указаното време за старт на прехвърлянето ще изчезнат в небитието, ...
Първо сървърите ПОМНЯТ всичко и е записано....и второ Сървърите записват какво си казал.
Сървърите пазят данни.
Акаша пази смисъл.
Сървърите пазят копие.
Акаша пази отпечатък.
Така ли е или не е така?
Явно и понятно (извинете русизма) е написано, в един някакъв (НЕ?)известен промеждутък (извинете пак русизма) от време писанато еди-къде си не се препоръчва, и може да сЕ загуби.
Какви сървъри, какви Акаши, какви 5 лева!?
(или колкото е там в евро/евроцентове!)
- ПЪТник две
nakibest написа:Не се прави на улав!!ПЪТник две написа:Харесва ми, да изчезнат простотиите ми писани тук..., но нека не се заблуждаваме, че изчезват.maggot написа:Хай, банда! ...
Сървърите пазят данни.
Акаша пази смисъл.
Сървърите пазят копие.
Акаша пази отпечатък.
Така ли е или не е така?![]()
![]()
Явно и понятно (извинете русизма) е написано, в един някакъв (НЕ?)известен промеждутък (извинете пак русизма) от време писанато еди-къде си не се препоръчва, и може да сЕ загуби.
Какви сървъри, какви Акаши, какви 5 лева!?
(или колкото е там е евро/евроцентове!)
Къде се губиш бе човек, остави ме сам сред всички и без опозиция!
Питам само това небитие ли е:
Сървърите, които записват разговорите ни, са:
физически устройства
с конкретни данни
с ограничен капацитет
с конкретни собственици
с достъп, който може да бъде контролиран
Те събират информация механично, без разбиране, без контекст, без „смисъл“.
Акашовите записи са нещо съвсем различно….но също пазят записи!
Акашовите записи не са „съхранение на информация“ в техническия смисъл.
Те са отпечатък на преживяването, не на думите.
не записват текст
не записват звук
не записват буквални разговори
А по-скоро:
намерения
емоции
избори
последици
вътрешни движения на съзнанието
Това е „памет на процесите“, не на файловете.
Това е небитието ли?
Записан си и това е , ако щеш!:rotfl24:
Ти нали се сещаш, че за мен не е много важно дали съм записан ? Ако не съм крал кокошки, не ми пука, записан или не. А ако някой си ми води 'кадрова справка' ....ми, да си води. И на това ще оцелея.ПЪТник две написа:Записан си и това е , ако щеш!:rotfl24:
- ПЪТник две
И при мен така.Тояга написа:Ти нали се сещаш, че за мен не е много важно дали съм записан ? Ако не съм крал кокошки, не ми пука, записан или не. А ако някой си ми води 'кадрова справка' ....ми, да си води. И на това ще оцелея.ПЪТник две написа:Записан си и това е , ако щеш!:rotfl24:
Не само не ми пука, че ме записват или не записват, а и умишлено съм разрешил опциите за точното ми местонахождение, микрофон и камера, за да ги улесня.
Защо да ме бият в полицията като едно време да си кажа всичко, то сега си го има записано?
И още възможности има, ако ти се чете стар виц:
"През соца български работник от Коми праща телеграма на жена си:
-Жена, изкопай в градината автоматите и пистолетите и ги намажи с масло да не ръждясат!
На следващият ден пуска втора телеграма:
-Жена, ако ония идиоти са прекопали градината, засей картофите! "
]Мнението е позиционирано и няма общо
PS
Наки, като най-активен юзър и радетел за прогрес можеш ли да я прегледаш темата дето има фийдбек и да го обобщиш пак там, моля? Неам нерви и време и ресурси да чета 3 страници и да правя таблица кой какво иска и за какво писка.
Не обещавам, че всичко ще направим. Но ако няма такъв списък обещавам нищо да не направим. Или поне аз няма да направя.
За Dry Run темата ако говориш, не е изтрита. Просто вече не е закована. Защото има по-важна тема от нея, а именно миграцията на 4 април. Ако е рекъл Господ, че нещо пак не мога да си кажа името тези няколко седмици.
PS
Наки, като най-активен юзър и радетел за прогрес можеш ли да я прегледаш темата дето има фийдбек и да го обобщиш пак там, моля? Неам нерви и време и ресурси да чета 3 страници и да правя таблица кой какво иска и за какво писка.
Не обещавам, че всичко ще направим. Но ако няма такъв списък обещавам нищо да не направим. Или поне аз няма да направя.
Аз ли това?! Честно казано, признавам - почти не тествам напоследък.
(в последните 2-3 и повече години)
Tech support предимно правя като работа.
Писане на онлайн документация също така.
По думите на шефа съм "много добър тестер", но с годините ми стана по-лесно и бързо да не тествам, или да е минимално - че то си има тестери назначени. (или един, де)
Да, ще пробвам да вкарам всичките предложения от мен и другите хора в един Google Docs файл, и после в темата. Мерси!
По думите на шефа съм "много добър тестер", но с годините ми стана по-лесно и бързо да не тествам, или да е минимално - че то си има тестери назначени. (или един, де)
Да, ще пробвам да вкарам всичките предложения от мен и другите хора в един Google Docs файл, и после в темата. Мерси!
Едно от любимите ми неща беше да пиша документация. Хем давам акъл )), хем пиша, което обичам, хем разни картинки... абе голям кеф ми беше. След като си правех софта, си тествах и успоредно описвах в докумнатацията. И кво? Клиент/ ползвател ми се обади и ме пита как да направи това-онова. Един и същи разговор, години наред :nakibest написа:Аз ли това?! Честно казано, признавам - почти не тествам напоследък.
- Виж там, прочети, пише го в документацията на стр. 23.
- ЕЕЕЕ, докато прочета, ти ще ми го кажеш, по-бързо е:crying:
Хората не ценят чуждия труд, а само своя. Значи аз пиша месеци наред, а после : що па да чета
Сутрин тази тема все ме усмихва....maggot написа:Хай, банда! ][/b]..
чета я като преброяване на форума, сещам се за преброяване на дивите зайци...
Хубва ден на всички!
Ехаа..... 19 гости.
Общо онлайн са 21 потребители: 1 Регистриран, 1 Скрит и 19 Гости [ BOFH ] [ Модератори ]
Най-много потребители онлайн: 658, на 05.10.25, 10:48
Регистрирани потребители: Tanya
Часовникът няма функцията да се настройва автоматично и не показва лятно часово време... В момента е с един час назад.
Just sayin'
Поздрави:
https://www.youtube.com/watch?v=INw2rzGZQ-8

Just sayin'
Поздрави:
Оправи ги го, бре, кле.. (цензурир№@@%$%@)@--но)!Nuke написа:Часовникът няма функцията да се настройва автоматично и не показва лятно часово време... В момента е с един час назад.
Just sayin'
Поздрави:
НЕ четеш! Изрично ни написаха, че трябва ръчно да го настроим, което се прави ДВА пъти годишно, и определено не е "болка за умиране".
Щом екипът казва така, настройваш и НЕ дискутираш!!
Добре бе, Аки, пардон, клефук...nakibest написа:Оправи ги го, бре, кле.. (цензурир№@@%$%@)@--но)!Nuke написа:Часовникът няма функцията да се настройва автоматично и не показва лятно часово време... В момента е с един час назад.
Just sayin'
Поздрави:
НЕ четеш! Изрично ни написаха, че трябва ръчно да го настроим, което се прави ДВА пъти годишно, и определено не е "болка за умиране".
Щом екипът казва така, настройваш и НЕ дискутираш!!
Аз съм писал за АВТОМАТИЧНАТА НАСТРОЙКА, която липсва и евентуално би могла да се приложи в обновеното Зочо... Но ти благодаря все пак, че ме уведоми относно отговора на Екипа (BOFH) по този въпрос. Така или иначе, това НЕ означава, че не МОЖЕ ДА СЕ НАСТРОИ! Да се чудиш как сайтове, като Гъгъл, могат, а баш нашето Зочо не може...
Поздрави:
За да не се обиджаМе взамно, имай изподнадвнадвпредвид, че трябва да го пишеш цензурирано, като мен - демек --> "@к!"
( УдЕвителният знак имитира главно английско И!! )
Може и вертикална черта -- @к| ...
Иначе, за да си доволен го слагам като искане към екипа, и ще дам после линк всички да видят списъка с искания.
Та, мерси все пак за предложението, добра идея е, всъщност ..
( УдЕвителният знак имитира главно английско И!! )
Иначе, за да си доволен го слагам като искане към екипа, и ще дам после линк всички да видят списъка с искания.
Последно промяна от nakibest на 01.04.26, 18:33, променено общо 2 пъти.
М'кей, @к|, ама това по никакъв начин не спомага за прилагането на автоматичната сверка на часовника... Сеш'с?nakibest написа:Трябва да го пишеш цензурирано, като мен, демек -- "@к!"![]()
![]()
( УдЕвителната имитира главно английско И!! )
Иначе, за да си доволен го слагам като искане към екипа, и ще дам после линк всички да видят списъка с искания.![]()
Линк към списъка с неща поискани от потребителите на/за новия форум -->
https://docs.google.com/document/d/10MU ... sp=sharing
Линкът е "Само за Четене".
Мога да дам достъп на някого и да редактира и/или коментира, ако се наложи.
https://docs.google.com/document/d/10MU ... sp=sharing
Линкът е "Само за Четене".
Мога да дам достъп на някого и да редактира и/или коментира, ако се наложи.
Направено!Remmivs написа:Понякога се чудя как точно тестваш :)
PS -- Наки, като най-активен юзър и радетел за прогрес можеш ли да я прегледаш темата дето има фийдбек и да го обобщиш пак там, моля? Неам нерви и време и ресурси да чета 3 страници и да правя таблица кой какво иска и за какво писка.
Ще добавя и някои скриншоти към Документа скоро...
Добавено, даже е първо е списъка.Nuke написа:М'кей, @к|, ама това по никакъв начин не спомага за прилагането на автоматичната сверка на часовника... Сеш'с?nakibest написа:Трябва да го пишеш цензурирано, като мен, демек -- "@к!"![]()
![]()
Иначе, за да си доволен го слагам като искане към екипа, и ще дам после линк всички да видят списъка с искания.![]()
Ще видим какво е мнението на екипа.
nakibest написа:Добавено, даже е първо е списъка.Nuke написа:М'кей, @к|, ама това по никакъв начин не спомага за прилагането на автоматичната сверка на часовника... Сеш'с?nakibest написа:Трябва да го пишеш цензурирано, като мен, демек -- "@к!"![]()
![]()
Та, мерси все пак за предложението, добра идея е, всъщност ..![]()
Ще видим какво е мнението на екипа.
Нещо ако съм пропуснал, и/или имате нови, НЕпредлагани досега идеи - давайте!
Че миграцията веч' наближава, няколко денчета останаха само...

Че миграцията веч' наближава, няколко денчета останаха само...
Последно промяна от nakibest на 01.04.26, 22:30, променено общо 1 път.
Бест си, Наки... Бест!nakibest написа:Нещо ако съм пропуснал, и/или имате нови, НЕпредлагани досега идеи - давайте! Че миграцията веч' наближава, няколко денчета останаха само...![]()
Поздрави с музиката при достигане на стената/залата на славата в една от любимите ми игри от времето на 386-иците:
:))
Супер, Наки, чудно става списъчето! Данке!
Само едно допълнение относно липсващото лого на някои от скиновете - понеже се прави ръчно скин по скин, предлагам като се установим финално, да направим една отделна тема с предложения за подобрение и в която всеки, който вижда че му липсва лого, да пише кой е скина и ще го оправяме on demand.
Само едно допълнение относно липсващото лого на някои от скиновете - понеже се прави ръчно скин по скин, предлагам като се установим финално, да направим една отделна тема с предложения за подобрение и в която всеки, който вижда че му липсва лого, да пише кой е скина и ще го оправяме on demand.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Моля, радвам се, че помагам!maggot написа:Супер, Наки, чудно става списъчето! Данке!![]()
ОКей, звучи ми добре.
Имам още една въпроситеЛка -- а като мине всичката миграция, със Club домейна ли ще останем, или ще се върнем на .Net?nakibest написа:Моля, радвам се, че помагам!maggot написа:Супер, Наки, чудно става списъчето! Данке!![]()
Само едно допълнение относно липсващото лого на някои от скиновете - понеже се прави ръчно скин по скин, предлагам като се установим финално, да направим една отделна тема с предложения за подобрение и в която всеки, който вижда че му липсва лого, да пише кой е скина и ще го оправяме on demand.![]()
ОКей, звучи ми добре.
- ПЪТник две
Споко Наки, каквато и миграция да има, ние пак ще си останем същите, където и да минем!nakibest написа: Имам още една въпроситеЛка -- а като мине всичката миграция, със Club домейна ли ще останем, или ще се върнем на .Net?
Паранормалните способности се възприемат като нещо нормално в технологически изостаналите общества. Австралийските аборигени например или бушмените от пустинята Калахари в Югоизточна Африка ги считат за интегрална част от своя живот. Изследователят и философ Лоуренс ван дер Пост е забелязал, че при пътуванията им африканските номади често са променяли рязко посоката без видима причина. Когато ги запитал защо, те му отговорили, че усещат къде е водата и къде има по-добри места за ловуване.
Мнението ми е комплимент!
- snowprincess
Написах ти на другото място, но и тук ще ти отговоряnakibest написа:Имам още една въпроситеЛка -- а като мине всичката миграция, със Club домейна ли ще останем, или ще се върнем на .Net?nakibest написа:Моля, радвам се, че помагам!maggot написа:Супер, Наки, чудно става списъчето! Данке!![]()
Само едно допълнение относно липсващото лого на някои от скиновете - понеже се прави ръчно скин по скин, предлагам като се установим финално, да направим една отделна тема с предложения за подобрение и в която всеки, който вижда че му липсва лого, да пише кой е скина и ще го оправяме on demand.![]()
ОКей, звучи ми добре.
това е написала Магот в първия пост, което би трябвало да означава .Net, и за старите муцуни няма да е пречка отново да попаднат във форума
"Етап две ще стартира с ъпгрейд на местната фауна до последна версия и в последствие, по аналогичен начин, ще прехвърлим всичко от временното обиталище насам. Но за това ще бъдете допълнително уведомени."

Фенкю, разбрах сега.snowprincess написа:Написах ти на другото място, но и тук ще ти отговоряnakibest написа:Имам още една въпроситеЛка -- а като мине всичката миграция, със Club домейна ли ще останем, или ще се върнем на .Net?nakibest написа: Моля, радвам се, че помагам!![]()
ОКей, звучи ми добре.
това е написала Магот в първия пост, което би трябвало да означава .Net, и за старите муцуни няма да е пречка отново да попаднат във форума
"Етап две ще стартира с ъпгрейд на местната фауна до последна версия и в последствие, по аналогичен начин, ще прехвърлим всичко от временното обиталище насам. Но за това ще бъдете допълнително уведомени."
Очевидно си нямаш на идея как работят тез неща.Nuke написа:Да ти кажа честно, мен и така ми харесва форумът и моите адмирации към вас за желанието да го модернизирате, но се надявам само да не е да го предобрите...Remmivs написа:Добро утро, банда!
Ще трябва да почакате още малко, сори.
Ще направим врътката след 20-ти.
Весели празници!
Никакво "предобряне" няма място тук.
Ако и аз се занимавах с подобни неща бих ти казал -- " От зелена тиква семе не ща!"
- ПЪТник две
nakibest написа:Очевидно си нямаш на идея как работят тез неща.Nuke написа:Да ти кажа честно, мен и така ми харесва форумът и моите адмирации към вас за желанието да го модернизирате, но се надявам само да не е да го предобрите...Remmivs написа:Добро утро, банда!
Ще трябва да почакате още малко, сори.
Ще направим врътката след 20-ти.
Весели празници!
Никакво "предобряне" няма място тук.
Ако и аз се занимавах с подобни неща бих ти казал -- " От зелена тиква семе не ща!"![]()
![]()
Нюк не е казал че ще има..той каза дано няма?
Той откъде да знае че, си ясновидец и виждаш бъдещето, че ще няма?
Веднага се извини на Нюк, докато не те е нокаутирал на подиума?
Ти не разбрали че на 20ти ще правим врътката?
]Мнението е позиционирано и няма общо
Дори мънички проблемчета няма!
(е, освен тез в списъка, но те ще се решат по каналния ред)
Впрочем, аз съм писал на и занимавал със PHP, което може да се ползва (и се ползва) за такива форуми.
Е, не можах да стана експерт по PHP, но имам някои базови знания.