Моля спрете цикленето с монети, защото магазините изпитват недостиг и връщат ресто в ракия!Green Light написа:Тва е готино!Nuke написа:Аз лично не губя нищо от превалутиране, така че единствено ще ми липсват левчетата по сантиментални причини, но по случая ето един пъзел за шестокласници от фейсбука за любителите на тривиални безсмислени главоблъсканици и броене на жълти стотинки...
Разбийте €10.23 на монети (щот толкова бил т.нар. стартов пакет) така, че (1) всеки по-горен номинал да съдържа не повече монети от предходните номинали, (2) с изключение на номинала 5 евроцента, който трябва да е точно с една монета по-малко от номинала 10 евроцента, като (3) всички монети общо трябва да са точно 42.
Демек монетите от 1 евроцент трябва да не са по-малко от нито един по-горен номинал, както и тези от 2 евроцента, от 10, от 20, от 50 и от 1 евро, с изключение на монетките от 5 евроцента, които трябва да са с една по-малко от 10-евроцентовите монети, и всички монети общо трябва да са 42... Като решенията са не едно, ами 2!
На горепосочените любители, приятен циклеж.
Мерсаж!
3о4овци готови ли сте за еврото?
- ПЪТник две
]Мнението е позиционирано и няма общо![
мдаа, сантиментални причини, пазя си едни пари от преди 89, пазя едни такива с много нули, сегашни също.... имам от преди 62, имам и други. много са ми готини тези различни пари, като си играем на магазин с внуците. Още трудно разбират как имаме стотачка с гроздоберка, с ГД, зографка, в същото време с Алеко, сега пък друго, ама няма да е 100, а по-малко. е как да обясня, че по-голямото е почти равно на по-малкотоGreen Light написа:Тва е готино!Nuke написа:Аз лично не губя нищо от превалутиране, така че единствено ще ми липсват левчетата по сантиментални причини, но по случая ето един пъзел за шестокласници от фейсбука за любителите на тривиални безсмислени главоблъсканици и броене на жълти стотинки...
Разбийте €10.23 на монети (щот толкова бил т.нар. стартов пакет) така, че (1) всеки по-горен номинал да съдържа не повече монети от предходните номинали, (2) с изключение на номинала 5 евроцента, който трябва да е точно с една монета по-малко от номинала 10 евроцента, като (3) всички монети общо трябва да са точно 42.
Демек монетите от 1 евроцент трябва да не са по-малко от нито един по-горен номинал, както и тези от 2 евроцента, от 10, от 20, от 50 и от 1 евро, с изключение на монетките от 5 евроцента, които трябва да са с една по-малко от 10-евроцентовите монети, и всички монети общо трябва да са 42... Като решенията са не едно, ами 2!
На горепосочените любители, приятен циклеж.
Мерсаж!
Та такива уроци учим тези дни с внуците, основно с големия, на 7 години.
- ПЪТник две
Наистина ли искаш да ти разкажа, мнение, на какво да ги учиш...основно?Селянка написа: Та такива уроци учим тези дни с внуците, основно с големия, на 7 години.
Давам, учиш ги на това което си ти. Друго нямаш!
Но те не са ти, е хубавата новина.
Чети, не плачи и не се скуби, поискан отговор ти давам с пример:
Съвсем наскоро Ти, /това което си/, написа мнение към мен, с ясен смисъл, че вече си ме пренебрегнала, вече дори и не ме четеш, като включваш МЕКОТО СИ твърдение, че не съм напълно изперкал вече, а само ти се правя на Важен! Го написа ти тук и към мен:-)
ОБАЧЕ, /виж какво да кажеш на внуците си/, ти в същото това мнение каза, че във ВРЕМЕ когато си имала нужда, то аз съм успял да ти помогна. Поискала си от мен, тогава, имал съм го и съм ти
го дал. Освен това го направих с истинско съчувствие болка заедно с теб и вас...и никога и никъде не съм го споменавал, и няма да го спомена...от уважение към себе си. Вярно е, бях и все още съм съпричастен с теб и твоето и вашето....и ще бъда винаги, заради себе си.
А обобщението ти, написаното от теб към мен, че вече днес, когато нямаш нужда да ти дам, е под нивото ти вече да ме четеш, защото си имаш всичко, това е ТВОЯТА причината да заявиш, че вече съм безличен, съм се променил, и не от деменция, а е мекият вариант да ти се правя важен, това го предай на внуците си.
Ти няма какво друго да им предадеш!
Или има?
Като например: "Внуче, не бъди като баба си, ПАЗИ СЕ да не загубиш себе си във времената.!"
]Мнението е позиционирано и няма общо