как мислите - има ли шанс Роаял да стане 1-вата жена президент на Франция? те си имат ъъъъ традиция да ги управляват жени
ПП / тукашните мъжове, тия с "особеното" отношение към жените може и да се въздържат
Аз, като представител на тия с особеното отношение по твоята класификация, смятам да се въздържа.Dark написа:знам, знам - знам, че не Ви интересува, но все пак
как мислите - има ли шанс Роаял да стане 1-вата жена президент на Франция? те си имат ъъъъ традиция да ги управляват жени
ПП / тукашните мъжове, тия с "особеното" отношение към жените може и да се въздържат
Сигурно може. Ама тая кака точно май е повече популист. Поне от това, което четох за нея.Gaspode написа:Аз, като представител на тия с особеното отношение по твоята класификация, смятам да се въздържа.Dark написа:знам, знам - знам, че не Ви интересува, но все пак
Щото и без туй нищо не знам за изборите във Франция. Даже не знаех, че има избори.
Освен туй президента, както Дъглас Адамс отдавна е писал, има една основна функция - да отвлича вниманието от тия, които наистина управляват. Тук, смятам, една жена може да се справи не по-зле, че дори и по-добре от някои мъже.
Въздържах се
Меркел, Райс - много ли ти се виждат?pocti_bezobidna написа:
Сигурно може. Ама тая кака точно май е повече популист. Поне от това, което четох за нея.
Както и да е - че то в политиката доста жени напоследък - Меркел, Райс...
То на мода се обърна.
не съм спец аз в женска/мъжка психология, но от база на скромния ми опит мога да кажа, че жените като цяло /или поне жените в бизнеса/ умеят да правят компромиси гонейки голямата цел, т.е. те някак са по-склонни на отстъпки и преговори по пътя към таз цел.Mila написа: Меркел, Райс - много ли ти се виждат?
Не ме разбирайте погрешно, далеч съм от мисълта, че на "всяка цена" трябва да има жени в политиката, но и липсата води до дисбаланс.
Ами те ми дойдоха като имена "на прима виста".Mila написа:Меркел, Райс - много ли ти се виждат?pocti_bezobidna написа:
Сигурно може. Ама тая кака точно май е повече популист. Поне от това, което четох за нея.
Както и да е - че то в политиката доста жени напоследък - Меркел, Райс...
То на мода се обърна.
Не ме разбирайте погрешно, далеч съм от мисълта, че на "всяка цена" трябва да има жени в политиката, но и липсата води до дисбаланс.
Я да кажа същото, ама заменям "мъж" с "голяма фирма" и "жена" с "малка фирма" Копи/пейст и се получаваDark написа:не съм спец аз в женска/мъжка психология, но от база на скромния ми опит мога да кажа, че жените като цяло /или поне жените в бизнеса/ умеят да правят компромиси гонейки голямата цел, т.е. те някак са по-склонни на отстъпки и преговори по пътя към таз цел.Mila написа: Меркел, Райс - много ли ти се виждат?
докато при мъжете, наблюдавам нещо, което често провяла нещата в дългосрочен аспект, и това е именно нежеланието за стъпка наза. Страстта към победа над противника, за подхранване на мъжкото его и подценяване на отсрещната страна само вредят.
не, това не е вярно.Green Light написа:....
Мдаа! Съгласен съм сто процента.
Тук вече не знам, наистина съм далеч от политиката. Просто имам някакви по-различни впечатления като страничен наблюдател.pocti_bezobidna написа:
Прави ми впечетление друго - не се подкрепя една жена, заради това, че има качества, а заради това, че е жена - тоест, следва се някаква предварително зададена квото - толкоз мъже, толкоз жени... И някакви насадени схващания - ако е жена, ще е по-успешна кампанията, ще станем симпатични на разни правозащитници... Не, аз лично не виждам дисбаланс.
Хареса ми тази жена. Не знам ща за политик е, а трябва да е добър щом от двайсетина години се занимава с това, но има някаква доброта в нея. Излъчва благородство и човещина. Поне така я видях аз.Dark написа:знам, знам - знам, че не Ви интересува, но все пак

Абе, тия острови си бяха Малдивски... Кво търси Англия на майната си? Откъде накъде ще са нейни- на другият край на света. Аман от имперски мераци...Set написа:Що да не стане.
Кака Маргърет имаше повече тестиси от много мъже.
Я как изпердаши Аржентина на фолклендските острови.

А, да - и като стана дума за жени в политиката - абе много ме кефи тая Меглена Кунева. Иска ми се, като порастна - на нея да приличам.pocti_bezobidna написа:
Ами те ми дойдоха като имена "на прима виста".
Ей на - Вивиан Рединг например, еврокомисарка, иска да смъкне цените на роуминга за цяла Европа. Бенезир Бхуто. Хилъри Клинтън. Няма чак толкоз дисбаланс.
Прави ми впечетление друго - не се подкрепя една жена, заради това, че има качества, а заради това, че е жена - тоест, следва се някаква предварително зададена квото - толкоз мъже, толкоз жени... И някакви насадени схващания - ако е жена, ще е по-успешна кампанията, ще станем симпатични на разни правозащитници... Не, аз лично не виждам дисбаланс.
Хе-хе... И аз искам по 18 000 евро заплата...Mila написа:А, да - и като стана дума за жени в политиката - абе много ме кефи тая Меглена Кунева. Иска ми се, като порастна - на нея да приличам.pocti_bezobidna написа:
Ами те ми дойдоха като имена "на прима виста".
Ей на - Вивиан Рединг например, еврокомисарка, иска да смъкне цените на роуминга за цяла Европа. Бенезир Бхуто. Хилъри Клинтън. Няма чак толкоз дисбаланс.

Не е точно така.[unknown] написа: Абе, тия острови си бяха Малдивски... Кво търси Англия на майната си? Откъде накъде ще са нейни- на другият край на света. Аман от имперски мераци...